'Brussels Airlines wordt volledig Duits'

28/07/11 om 12:18 - Bijgewerkt om 12:18

Bron: Trends

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa wordt voor eind juni 2012 de enige eigenaar van Brussels Airlines. Dat bevestigt een bron dicht bij de aandeelhouders van de Belgische luchtvaartmaatschappij donderdag in De Tijd.

'Brussels Airlines wordt volledig Duits'

Lufthansa verwierf twee jaar geleden 45 procent van de aandelen van SN Air Holding, de koepel boven Brussels Airlines. De Duitse groep betaalde daarvoor 65 miljoen euro en kreeg ook een optie om de resterende 55 procent te verwerven voor een maximumbedrag van 185 miljoen. Die "call" kon de grootste luchtvaartgroep van Europa dit voorjaar een eerste keer uitoefenen, maar deed dat niet.

De Duitsers verzekerden onlangs dat dat in 2012 wel gebeurt. In 2013 zou Lufthansa nog een laatste kans krijgen om zich helemaal in te kopen bij Brussels Airlines. Dat Frankfurt de "call" dit jaar aan zich voorbij liet gaan, heeft allicht te maken met de moeilijke economische omstandigheden waarin de luchtvaart verkeert.

Bovendien hangt de definitieve overnameprijs af van de resultaten die Brussels Airlines boekt. In 2010 was er nog een kleine nettowinst van 5,25 miljoen euro, dit jaar stevent Brussels Airlines af op een verlies van 60 miljoen, een gevolg van de hoge olieprijs en de investeringen aan de vloot.

Als dat cijfer bevestigd wordt, moet Lufthansa allicht aanzienlijk minder betalen dan 185 miljoen euro.

Lees meer over:

Onze partners