Agfa-Gevaert diep in het rood in derde kwartaal, aandeel keldert

© Belga

De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert noteert voor het derde kwartaal 2011 een nettoverlies van 37 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf woensdag. Het aandeel op Euronext Brussel krijgt rake klappen.

In dezelfde periode vorig jaar boekte Agfa-Gevaert nog een nettowinst van 16 miljoen euro. De omzet van de groep klokte in het derde kwartaal 2011 af op 719 miljoen euro, wat overeenstemt met een daling met 3,1 procent.

In de eerste negen maanden van 2011 boekte de groep een nettoverlies van 30 miljoen euro tegenover een nettowinst van 73 miljoen euro voor dezelfde periode 2010. De omzet daarentegen steeg in de eerste drie kwartalen van 2011 met 3,5 procent tot 2,218 miljard euro.

“Zoals verwacht had de situatie op de grondstofmarkten een zeer sterke impact op de rendabiliteit van de groep”, luidt het in een mededeling.

De brutowinstmarge van Agfa-Gevaert daalde van 32,7 procent van de omzet in het derde kwartaal van 2010 tot 25,2 procent in het voorbije kwartaal.

Agfa-Gevaertbetaalt op Euronext Brussel een hoge prijs voor het tegenvallend kwartaalresultaat.Het bedrijf verliest woensdag maar liefst 21,5 procent tot 1,28 euro. De Mortselse beeldvormingsgroep lijdt onder de wereldwijde economische vertraging en de hoge zilverprijzen. Over de financiële gezondheid van Agfa-Gevaert maken analisten zich voorlopig geen zorgen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content