Gin met mosselen? Monkey 47 lanceert unieke gin met Belgische ingrediënten
De bekende gin ‘Monkey 47’ krijgt een Belgisch broertje. Daarin zitten een aantal typische smaken, zoals mosselen, bier van hoge gisting én chocoladepeper. Zelf proeven? Dat kan vanaf 16 december in een beperkt aantal bars.
Het ginmerk uit het Zwarte Woud experimenteert al even met originele smaken in zijn ‘Experimentum Series’. Na Japan, krijgt nu ook België een exclusieve variant. Monkey 47 combineert de 47 klassieke ingrediënten van zijn gin met de blauwe mossel, Belgisch bier van hoge gisting en chocoladepeper.
‘Ik hou van reizen en heb steeds veel belangstelling voor de lokale keuken van het land dat ik bezoek’, zegt oprichter Alexander Stein. ‘Zo kreeg ik het idee om te experimenteren en verder te kijken dan de traditionele gin-smaken. Ik wilde de essentie van een land als België en de culinaire specificiteit van de hoofdstad Brussel vastleggen.’
Zelf proeven? Dat kan vanaf 16 december in onderstaande cocktailbars:
Dogma – Antwerpen
De Alchemist – Gent
Green Lab – Brussel
Botanical by Alfonse – Namen
Een beperkte oplage van de Belgische Monkey 47 Experimentum Series wordt online te koop aangeboden voor €124,95 op Monkey47.com.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier