Architect David Umemoto grijpt in zijn nieuwe tentoonstelling terug naar het verleden

© -

De Canadese architect slash kunstenaar David Umemoto komt naar Antwerpen voor een solotentoonstelling. Die blijkt eerder nostalgisch.

De Canadese architect en beeldhouwer David Umemoto bracht in 2010 een jaar door in Indonesië. Zijn passie voor invloeden van buitenaf is ook in zijn laatste beeldhouwwerken ruimschoots aanwezig. Deze keer vond hij zijn inspiratie in de oude kunst en architectuur van Amerika en Afrika. Het resultaat daarvan stelt hij vanaf 15 maart tentoon in de Antwerpse kunstgalerij Modern Shapes Gallery.

De architect houdt zich niet bezig met het uitwerken van realistische ontwerpen waar je ook daadwerkelijk in kan wonen, maar houdt het graag abstract. Voor zijn artistieke constructies haalde hij de mosterd bij Colombiaanse rotswoningen en fragmenten van Babylonische steden. Die geeft hij vorm met behulp van enkele rubbermallen. Het resultaat: stuk voor stuk ontwerpen die spelen met repetitieve patronen en volume.

Al is het werk van Umemoto vooral een reactie op onze voortdurende drang naar vooruitgang. Wie zijn tentoonstelling dus wat nostalgisch vindt aanvoelen, heeft het bij het rechte eind. Zijn laatste werk is niets minder dan een heel bewuste stap achterwaarts.

De tentoonstelling loopt van 15 maart tot 8 april in de Modern Shapes Gallery. Adres: Kloosterstraat 16, 2000 Antwerpen.

Architect David Umemoto grijpt in zijn nieuwe tentoonstelling terug naar het verleden
© –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content