Shop
Abonneer
Architectuur
Auto's
Design
Gastronomie
Horloges
Kunst
Mode
Reizen
Self-care
Sport
Video
Podcasts
Architectuur
Auto's
Design
Gastronomie
Horloges
Kunst
Mode
Reizen
Self-care
Sport
Architectuur
Auto's
Design
Gastronomie
Horloges
Kunst
Mode
Reizen
Self-care
Sport
Video
Podcasts
Shop
Abonneer
Style
World’s best bars
DANDELYAN (Londen). Een botanisch geïnspireerde hotelbar in Londen, Dandelion is Engels voor wat wij beter kennen als 'Paardenbloem', maar laat dat u niet afschrikken, de cocktails zijn waanzinnig lekker. Ook niet het feit dat het een hotelbar is, iets wat wij Belgen niet vaak associëren met een gezellig avondje uit, want luttele seconden nadat je je derrière hebt neergeploft in een van de grote, grotesk gekleurde zetels ben je vergeten waar je bent. Naar persoonlijke ervaring mogen we zeggen dat er geen enkele andere bar is in Londen die een groter James Bondgehalte bezit dan Dandelyan.
© Bombay Sapphire
Bombay Sapphire
Partner
Partner
30-05-2017, 22:00
Bijgewerkt op: 07-12-2020, 19:16
DANDELYAN (Londen). Een botanisch geïnspireerde hotelbar in Londen, Dandelion is Engels voor wat wij beter kennen als ‘Paardenbloem’, maar laat dat u niet afschrikken, de cocktails zijn waanzinnig lekker. Ook niet het feit dat het een hotelbar is, iets wat wij Belgen niet vaak associëren met een gezellig avondje uit, want luttele seconden nadat je je derrière hebt neergeploft in een van de grote, grotesk gekleurde zetels ben je vergeten waar je bent. Naar persoonlijke ervaring mogen we zeggen dat er geen enkele andere bar is in Londen die een groter James Bondgehalte bezit dan Dandelyan.
© Bombay Sapphire
THE PHARMACY (Knokke). Ongetwijfeld de leukste “apotheek” aan de kust. Oorspronkelijk werd het adres geheimgehouden, maar dat is al lang niet meer mogelijk. Iedereen die cocktails lust is er wel al eens geweest. De gehele familie Van Ongevalle staat er achter de bar en het zijn stuk voor stuk toppers, elk met hun eigen stijl en voorkeuren, zowel Jan, Ran, Hannah en nu ook de jongste telg: Noa. Check zeker hun antieke flessenverzameling.
© Bombay Sapphire
BAR HIGH FIVE (Tokyo). De hele stijl en beleving van Japanse cocktailbars zijn een ervaring op zich. Zeker wanneer we het hier hebben over het spreekwoordelijke neusje van de rauwe zalm: Bar High Five. Ook hier zal je geen menu vinden, je legt gewoon uit wat je lekker vindt. Vaak krijg je een klassieke cocktail met een creatieve twist en perfect gemaakt, maar het drankje op zich is maar een deel van de High Five beleving. Het is vooral Ueno Hidetsugu aan het werk zien, het is eerder een Japanse theeceremonie, maar dan met cocktails. Wanneer je geluk hebt, tovert de meester persoonlijk een ijsblok voor je cocktail om in een roos of diamant.
© Bombay Sapphire
ATTABOY (New York City). Ergens achter een ordinaire deur in Eldridge Street lag vroeger de poort naar het Paradijs, een “land van melk en honing”. ‘Milk & Honey’ stond mee aan de wieg van de cocktailrenaissance, de meeste barcheologen zijn er zelfs van overtuigd dat het daar allemaal begonnen is. Helaas het Paradijs is niet meer, in de plaats daarvan hebben 2 ex-Milk & Honey bartenders er de veel toegankelijkere cocktailbar Attaboy opgericht. Michael McIlroy en Sam Ross besloten het concept van super-exclusieve, verborgen, chique cocktailbar 180 graden te draaien naar een menuloze lowbrow cocktail divebar. Slechts één ding bleef onveranderd: overheerlijke cocktails, wat hen algauw een plek opleverde bij de beste cocktailbars ter wereld.
© Bombay Sapphire
LITTLE RED DOOR (Parijs). Je kunt ze niet missen, het is de enige kleine, rode deur in de Marais- wijk van Parijs. Deze fantastische cocktailbar onder wakend oog van hoofdalchemist Rémy Savage mag zich gerust onder de beste van de wereld rekenen. Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een gezellige cocktailbar met voortreffelijke cocktails, maar het meesterschap schuilt in de hospitality, service, drankjes en meer dan af en toe een grote portie artistieke durf. Net een jaar geleden bijvoorbeeld, bestond hun menu uit niets anders dan een boekje met 11 kunstwerken in. De kunstwerken waren een artistieke weergave van het smaakprofiel van de cocktail. Risky, hip en heerlijk!
© Bombay Sapphire
L’FLEUR (Praag). Praag is echt een hotspot voor cocktails en dus en een ‘must visit’ voor elke cocktailliefhebber. En die twee parameters gelden evenzeer voor L’Fleur. De cocktails zijn echte meesterwerkjes met passie gemaakt door goedaardige, bebaarde bartenders. De ellenlange toog is onderverdeeld in een drietal compartimenten met elk plaats voor een viertal gasten en een persoonlijke bartender. Een aparte belevenis en zeker eentje voor je persoonlijke bucketlist.
© Bombay Sapphire
DRY MARTINI BAR (Barcelona). Officieel geopend in 1972 als een ‘Martinería’ door de legendarische Don Pere Carbonell en een van de wereldbars die mee aan de grondvesten van de cocktail-renaissance heeft gewerkt. Dit vooral dankzij de al even legendarische Javier de las Muelas die de bar overnam in 1996. Boven de bar hangt een elektronische teller die het aantal verkochte Dry Martini’s bijhoudt.
© Bombay Sapphire
The American Bar (Londen). The American Bar is geïntegreerd in het wereldberoemde Savoy Hotel. De ingang van het Savoy is trouwens gelegen aan de enige straat in heel het Verenigd Koninkrijk waar je verplicht bent om rechts te rijden, maar verbazingwekkend genoeg blijft het aantal ongelukken beperkt. Er is volgens mij geen ander hotel in Londen dat meer “Rule Britannia!” uitstraalt dan het Savoy en de lijst van celebrities die hier verbleven hebben, bedraagt meerdere bladzijden. The American Bar in het Savoy is dan ook een unicum. Als het ware een tijdscapsule uit 1930 wanneer het wereldbefaamde cocktailboek onder toenmalig headbartender Harry Craddock werd uitgebracht.
© Bombay Sapphire
TALES & SPIRITS (Amsterdam). Onze noorderburen van Tales & Spirits doen het zeker niet slecht. Ze staan al meer dan drie jaar lang in de lijst van 50 Beste Bars Ter Wereld, dus er mag van gezegd worden dat ze zeker een potje kunnen “roeren en schudden”. De bar zelf is supergezellig en gevestigd in een huis, waarvan de eerstesteenlegging dateert van 1575, en dat ze hebben volgepropt met antiek en vintage cocktail-parafernalia. Meer nog, naast antiek en drankjes kan je in deze brocante bar ook nog lekker eten krijgen.
© Bombay Sapphire
DANTE (New York City). Dante pronkt ook al een paar jaar op die lijst van de 50 Beste Bars Ter Wereld. De bar begon als Caffe Dante in 1917, een typisch Italiaanse koffiebar in het toenmalige Little Italy van Manhattan. Nu honderd jaar later kan je er ook heerlijk eten en genieten van cocktails. De bar heeft al sinds 1971 onder Mario Flotta Senior een magische aantrekkingskracht en dat blijkt ook uit hun indrukwekkende hall of fame met onder andere: Al Pacino, Alec Baldwin, Whoopi Goldberg, Jerry Seinfeld, Bob Dylan, Anaïs Nin, Patti Smith en – hoe kan het ook anders – Ernest Hemingway.
© Bombay Sapphire
Partner Content