Say cheers!

Bombay Sapphire Partner

Giet de zomer in je glas. Zes cocktails op basis van Bombay Sapphire-gin.

PEPPERCORN TWIST

Een spicy, lichtjes zoete variatie op de Gin & Tonic. Heerlijk als aperitief bij warm zomerweer.

Ingrediënten:

5 cl Bombay Sapphire

10 cl Tonic

kwartje sinaasappel

3 peperbolletjes

Methode:

-Vul een Copaglas met ijsblokken.

-Kneus lichtjes de drie peperbolletjes en doe ze in het glas.

-Knijp er het kwartje sinaasappel over uit. Giet er de Bombay Sapphire bij.

-Gevolgd door de Tonic.

-Roer eenmaal door en werk af met sinaasappelzeste.

Say cheers!

Martinicocktail

De absolute alleenheerser en ‘King of all cocktails’ is de iconische Dry Martini, ooit door Nikita Chroesjtjov bestempeld als ‘America’s most lethal weapon’ en door architect Mies Van Der Rohe als vloeibaar Modernisme. Bombay Sapphire werd ontworpen om de groeiende groep wodkadrinkers terug naar de gin te halen met als belangrijkste wapen: de Dry Martini.

Ingrediënten:

5 cl Bombay Sapphire

2 cl Noilly Prat droge vermout

citroenzeste

Methode:

Giet gin en vermout in een mixing- glas gevuld met ijsblokken en roer minimum een twintigtal seconden. Strain alles in een Martiniglas. Werk af met citroenzeste.

Say cheers!

CLASSIC COLLINS

Deze cocktail kent zijn oorsprong in de beginjaren van de 19e eeuw in de Verenigde Staten toen de hoofdkelner van het Limmer’s Hotel beroemd werd omwille van zijn persoonlijke recept voor Gin Punch. De kelner heette John Collins en algauw werd dit ook de naam van zijn Punch.

Ingrediënten:

5 cl Bombay Sapphire

2,5 cl citroensap

1,5 cl suikersiroop

10 cl sodawater

Methode:

Giet de eerste drie ingrediënten samen in een cocktailshaker gevuld met ijsblokken en shake krachtig.

Giet alles in een Collinsglas en vul aan met 10 cl ijskoud sodawater. Werk af met citroenzeste.

Say cheers!

THE LAVERSTOKE

De zomerse versie van Sam Carters signature cocktail, fris en zinnenprikkelend met Rosato-vermout, gingerale, vlierbloesem, gember, munt en limoen.

Ingrediënten:

5 cl Bombay Sapphire

1,5 cl Martini Rosato

1 cl Bottlegreen Elderflower Cordial

7,5 cl Fever Tree Ginger Ale

2 kwartjes limoen

munt en gember

Methode:

Vul een Copaglas met ijsblokken en knijp er de kwartjes limoen over uit. Giet er dan de Bombay Sapphire, Martini Rosato en Bottlegreen Elderflower Cordial bij. Roer even kort door. Vul vervolgens verder aan met de Fever Tree Ginger Ale. Roer nog eenmaal door. Werk af met een takje munt en enkele schijfjes gember.

Say cheers!

NEGRONI

Bijna honderd jaar oud is Negroni bezig aan een flinke remonte. Sta je sceptisch tegenover bitter? Dan heb je het gewoonweg nog niet genoeg geprobeerd.

Ingrediënten:

25 ml Bombay Sapphire

25 ml Martini Rosso Vermouth

25 ml Martini Bitter

zeste van sinaasappel om te versieren

Methode:

Vul een tuimelglas met ijs. Giet de ingrediënten in het glas en roer ze zacht door elkaar om ze te mixen. Voeg er de zeste van sinaasappel aan toe. (Voor de variant Star Negroni vervang je de Martini Rosso Vermouth door Martini Riserva Speciale Rubino.)

Say cheers!

LEMON & THYME TWIST

Een mooi voorbeeld van een subtiele variatie op een Gin & Tonic. Eenvoudig en lekker.

Ingrediënten:

5 cl Bombay Sapphire

10 cl Fever Tree Mediterranean Tonic

takje tijm

kwartje citroen

Methode:

Vul een Copaglas met ijsblokken. Knijp er het kwartje citroen over uit. Voeg vervolgens de gin en de tonic toe en roer eenmaal door. Steek het takje tijm in het midden tussen de ijsblokken.

Partner Content