Say cheers!
Giet de zomer in je glas. Zes cocktails op basis van Bombay Sapphire-gin.
PEPPERCORN TWIST
Een spicy, lichtjes zoete variatie op de Gin & Tonic. Heerlijk als aperitief bij warm zomerweer.
Ingrediënten:
5 cl Bombay Sapphire
10 cl Tonic
kwartje sinaasappel
3 peperbolletjes
Methode:
-Vul een Copaglas met ijsblokken.
-Kneus lichtjes de drie peperbolletjes en doe ze in het glas.
-Knijp er het kwartje sinaasappel over uit. Giet er de Bombay Sapphire bij.
-Gevolgd door de Tonic.
-Roer eenmaal door en werk af met sinaasappelzeste.
Martinicocktail
De absolute alleenheerser en ‘King of all cocktails’ is de iconische Dry Martini, ooit door Nikita Chroesjtjov bestempeld als ‘America’s most lethal weapon’ en door architect Mies Van Der Rohe als vloeibaar Modernisme. Bombay Sapphire werd ontworpen om de groeiende groep wodkadrinkers terug naar de gin te halen met als belangrijkste wapen: de Dry Martini.
Ingrediënten:
5 cl Bombay Sapphire
2 cl Noilly Prat droge vermout
citroenzeste
Methode:
Giet gin en vermout in een mixing- glas gevuld met ijsblokken en roer minimum een twintigtal seconden. Strain alles in een Martiniglas. Werk af met citroenzeste.
CLASSIC COLLINS
Deze cocktail kent zijn oorsprong in de beginjaren van de 19e eeuw in de Verenigde Staten toen de hoofdkelner van het Limmer’s Hotel beroemd werd omwille van zijn persoonlijke recept voor Gin Punch. De kelner heette John Collins en algauw werd dit ook de naam van zijn Punch.
Ingrediënten:
5 cl Bombay Sapphire
2,5 cl citroensap
1,5 cl suikersiroop
10 cl sodawater
Methode:
Giet de eerste drie ingrediënten samen in een cocktailshaker gevuld met ijsblokken en shake krachtig.
Giet alles in een Collinsglas en vul aan met 10 cl ijskoud sodawater. Werk af met citroenzeste.
THE LAVERSTOKE
De zomerse versie van Sam Carters signature cocktail, fris en zinnenprikkelend met Rosato-vermout, gingerale, vlierbloesem, gember, munt en limoen.
Ingrediënten:
5 cl Bombay Sapphire
1,5 cl Martini Rosato
1 cl Bottlegreen Elderflower Cordial
7,5 cl Fever Tree Ginger Ale
2 kwartjes limoen
munt en gember
Methode:
Vul een Copaglas met ijsblokken en knijp er de kwartjes limoen over uit. Giet er dan de Bombay Sapphire, Martini Rosato en Bottlegreen Elderflower Cordial bij. Roer even kort door. Vul vervolgens verder aan met de Fever Tree Ginger Ale. Roer nog eenmaal door. Werk af met een takje munt en enkele schijfjes gember.
NEGRONI
Bijna honderd jaar oud is Negroni bezig aan een flinke remonte. Sta je sceptisch tegenover bitter? Dan heb je het gewoonweg nog niet genoeg geprobeerd.
Ingrediënten:
25 ml Bombay Sapphire
25 ml Martini Rosso Vermouth
25 ml Martini Bitter
zeste van sinaasappel om te versieren
Methode:
Vul een tuimelglas met ijs. Giet de ingrediënten in het glas en roer ze zacht door elkaar om ze te mixen. Voeg er de zeste van sinaasappel aan toe. (Voor de variant Star Negroni vervang je de Martini Rosso Vermouth door Martini Riserva Speciale Rubino.)
LEMON & THYME TWIST
Een mooi voorbeeld van een subtiele variatie op een Gin & Tonic. Eenvoudig en lekker.
Ingrediënten:
5 cl Bombay Sapphire
10 cl Fever Tree Mediterranean Tonic
takje tijm
kwartje citroen
Methode:
Vul een Copaglas met ijsblokken. Knijp er het kwartje citroen over uit. Voeg vervolgens de gin en de tonic toe en roer eenmaal door. Steek het takje tijm in het midden tussen de ijsblokken.
Gin's Corner
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier