Dries Boven van Luxury For Men: ‘Ik wil niet enkel professioneel geluk nastreven’

© -

In deze rubriek bevragen we ondernemers wekelijks over hun ervaringen met carrière en stijl. Deze week: Dries Boven van de webwinkel Luxury For Men. ‘Ik werk meer dan ooit, maar nu kan ik mijn tijd tenminste flexibel indelen.’

Life’s too short for ordinary stuff‘: dat prijkt er op de website van Luxury For Men, een online winkel voor mannen die meer verwachten van hun verzorgingsproducten dan wat de supermarkt kan aanbieden. Je vindt hier geen Gillette, wel luxueuze scheersets, alle benodigdheden om een ruim aanbod aan cocktails te maken of het juiste accessoire om onder je kostuum te dragen. Een gesprek met oprichter Dries Boven.

Hoe kleed jij je voor je job?

Dries Boven: Voor mij hoeft dat niet te ingewikkeld te zijn. Meestal draag ik sneakers in combinatie met een chino en een hemdje. Voor iets formelere afspraken ruil ik mijn sneakers in voor geklede schoenen en doe ik mijn blazer aan. Ik hou er niet van om underdressed te zijn. Ik probeer altijd op de details te letten: de juiste riem, armbanden en sokken kunnen je outfit écht naar een hoger niveau tillen.

Hoe combineer je werk en privé?

Wanneer ik ga joggen, kom ik altijd met meer ideeën thuis dan toen ik vertrok.

Dries Boven

Boven: Aan het antwoord op die vraag puzzel ik al sinds ik gestart ben als ondernemer. Vroeger werkte ik voor een groot Amerikaans bedrijf waardoor ik veel moest reizen. Toen kon ik het werk wel achterlaten op kantoor, maar was ik niet zo vaak thuis. Nu werk ik misschien meer uren, maar toch is het nu veel eenvoudiger om mijn rol in het gezin in te vullen. Tijdens het avondeten en het ontbijt sta ik erop dat ik tijd doorbreng met mijn gezin en ik doe ook mijn best om ’s avonds de kinderen mee in bed te stoppen. Nadien gaat mijn laptop vaak nog open, maar zo heb ik op zijn minst wat flexibiliteit om werk en privé te combineren.

Ik heb veel te danken aan mijn vrouw en aan mijn ouders en schoonouders. Zonder hun hulp zou het heel moeilijk zijn om mijn ondernemersdroom waar te maken. Ik probeer ook drie keer per week te sporten. Als ik ga joggen kom ik altijd met meer ideeën thuis dan toen ik vertrok, dus de molen staat eigenlijk nooit helemaal stil.

Ben je soms bewust offline?

Boven: In de online verkoop is dat moeilijk. Ik neem mijn werk letterlijk mee in mijn broekzak en dat maakt het moeilijk om volledig offline te gaan. Maar mijn smartphone zal ik nooit meenemen naar bed en ook tijdens het eten leg ik hem opzij. Ook sommige mails laat ik niet meer toekomen op mijn gsm en de meldingen van sociale media heb ik zelfs volledig uitgeschakeld.

Om volledig bij te tanken ga ik naast de reizen die we met het gezin maken ook één keer per jaar met vrienden op vakantie. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld gaan hiken in de Sierra Nevada en in de bergen hadden we simpelweg geen bereik. Enkele dagen volledig offline zijn, hebben me toen enorm deugd gedaan.

Wat is voor jou de ultieme luxe?

Mijn dag gaat meestal een pak vlotter wanneer ik me goed in mijn vel voel door de kleding die ik draag.

Dries Boven

Boven: Echte luxe schuilt wat mij betreft in de kleine dingen. Dat is ook hoe we luxe bij Luxury For Men proberen te benaderen: geen blingbling maar slimme luxe. Voor mij kunnen dat dingen zijn als de perfecte koffie met versgemalen bonen in het juiste kopje of een goedgemaakte cocktail met vernieuwende ingrediënten die je aan je vrienden kan serveren. Luxe gaat ook over een outfit of accessoires waarin je jezelf mooi en comfortabel voelt. Mijn dag gaat meestal een stuk vlotter wanneer ik me goed in mijn vel voel door de kleding die ik draag.

Wat is het hoogste dat je wilt bereiken in het leven?

Boven: Ik streef niet enkel professioneel succes na. Een geslaagd zakenman zijn ten koste van je gezondheid, vrienden of je gezin, is in mijn ogen net heel triest. Ik doe steeds mijn best om professioneel zo goed mogelijk te presteren, mijn lichaam te onderhouden, een hecht gezin te vormen en genoeg aandacht te schenken aan mijn vrienden. Pas wanneer dat allemaal in balans is, kan ik echt gelukkig zijn.

Hoe slaag je erin om voldoening te halen uit je werk?

Boven: Sinds ik gestart ben als ondernemer heb ik op weinig tijd heel veel bijgeleerd. Ik heb echt het gevoel dat ik mijn volledige potentieel benut en dat geeft me veel voldoening. We zijn bij Luxury For Men niet enkel collega’s maar ook vrienden met een gemeenschappelijk professioneel doel. Dat zorgt voor een open werksfeer.

Het geeft me veel voldoening om op het werk zo snel een idee om te zetten in iets concreets. Geen ellenlange discussies en powerpoints maar onmiddellijke actie.

Het geeft me bovendien veel voldoening om op het werk zo snel een idee om te zetten in iets concreets. Geen ellenlange discussies en powerpoints maar onmiddellijke actie. Ik stond bijvoorbeeld een tijd geleden op met het idee dat klanten een gepersonaliseerde geschenkkaart zouden moeten kunnen toevoegen bij hun bestelling. Een dag later was dat idee volledig geïmplementeerd en nóg een dag later hadden twintig procent van de klanten die feature gebruikt. Daar word ik gelukkig van.

Wat is de meest waardevolle carrièreles die je ooit kreeg?

Boven: Ik hou enorm van inspirerende quotes omdat die op bepaalde momenten in mijn leven zoveel hebben betekend. Eén van mijn favorieten is ‘Love it, change it or leave it‘. Zeuren heeft geen zin, en om iets te bereiken moet je simpelweg actie ondernemen en hard werken. Ik heb weinig begrip voor mensen die de ‘gouden kooi’ als excuus gebruiken om dingen te blijven doen die hen ongelukkig maken en hun dromen op die manier links te laten liggen.

Partner Content