Beluister deze zes podcasts als u een betere ondernemer wil worden

© The Role Models podcast

Talloze podcastmakers weten u tegenwoordig haarfijn uit te leggen hoe je succesvoller kan ondernemen. Wij gidsen u door het overweldigende aanbod.

The Role Models Podcast

De makers van The Role Models Podcast laten inspirerende vrouwen op hun platform vrijuit praten over hun weg naar succes. Eerder hadden ze het al met Gretchen Rubin, geluksexpert en bestsellerauteur bij de New York Times, over hoe je een gelukkiger leven kan leiden door kleine gewoontes in je leven te integreren en dissecteerden ze het creatieve proces van Design The Life You Want-auteur Ayse Birsel.

De podcast werd in het leven geroepen door Isabelle Sonnefeld, Head of News Lab bij Google voor Duitsland, Zwitserland en Australië, die al langer strijdt voor een inclusievere technologiesector. Ze wordt bijgestaan door David Noël, voormalig onderdirecteur bij de streamingdienst SoundCloud.

School of Greatness

De podcast The School of Greatness duikt regelmatig op in de top 50 van iTunes en telt ondertussen al meer dan 600 afleveringen. Dat is met een reden: het brein achter de podcast, Lewis Howes, moest in zijn leven zelf al met heel wat obstakels afrekenen, waaronder een leerstoornis, pestgedrag en seksueel misbruik.

Hij wil zijn platform gebruiken om met mensen te spreken over hoe zij met de hindernissen des levens omgaan. Zo wil hij zijn luisteraars inspireren om zelf hun doelen na te streven. Eerder mocht hij al grootheden als Alanis Morisette en Tony Robbins uitnodigen in zijn studio.

StartUp

Het team achter StartUp verdiept zich in wat het vandaag betekent om een ondernemer te zijn. Die verhalen brengen ze in de vorm van kleine documentaires. De show werd nog maar in 2014 in het leven geroepen en won sindsdien al verschillende awards én werd zelfs omgevormd tot een sitcom op ABC. Het volgende seizoen van de podcasts verschijnt vanaf 6 april.

Entrepreneurs on Fire

‘Welcome to episode 1976’, zo begint de meest recente aflevering van de podcast Entrepreneurs on Fire. Jawel, host John Lee Dumas houdt er een drukke professionele agenda op na. Hij zet elke dag van de week een podcast online waarin hij in afleveringen van een halfuur spreekt met influencers en bedrijfsleiders over hoe hun succes hun leven beïnvloedde.

Nice Guys on Business

Wie buiten zich buiten de werkuren liefst niet aan zware praatprogramma’s zet, vindt Nice Guys on Business waarschijnlijk behapbaarder. De twee heren achter de show, Doug Sandler en Strickland Bonne, zoeken in hun podcast naar het perfecte evenwicht tussen leuk en leerrijk. Op maandag, woensdag en vrijdag zetten ze zich aan een interview met inspirerende ondernemers, terwijl ze op dinsdag en donderdag gewoon in het wilde weg praten over de onderwerpen die hen op dat moment bezighouden.

Youpreneur

Youpreneur is een podcast voor wie ‘ondernemen’ veeleer digitaal invult. Chris Ducker, de host van het programma, legt u uit welke traditionele opvattingen over ondernemerschap u moet laten varen om een succesvol digitaal bedrijf op te starten. Maar vergis u niet: zijn podcast is er niet enkel voor wie nog druk aan de weg naar succes timmert, hij wil ook ervaren ondernemers bijscholen over de nieuwste tendensen in de zakenwereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content