‘The Wicked’ leading lady Saskia Neirinckx: ‘Ik werk veel te graag om vaak op vakantie te gaan’

© Maxime Prokaz
Stijn De Wandeleer Freelance journalist

In deze rubriek bevragen we ondernemers wekelijks over hun ervaringen met carrière en stijl. Deze week: Saskia Neirinckx, de vrouw die het persbureau The Wicked zeven jaar geleden opstartte. ‘Soms zie ik eruit als een truckchauffeur. Mét hoge hakken en lange nagels, dat wel.’

‘No rest for the wicked’ prijkt er op de koffiemokken en T-shirts die persbureau The Wicked al enige tijd duchtig in het rond strooit. En als we Saskia Neirinckx mogen geloven, komt ze aan rusten inderdaad niet toe. Naast een veeleisende baan aan het roer van The Wicked, dat eerder deze week zijn zevenjarig bestaan vierde, heeft Saskia ook de handen vol met het opvoeden van een zoon. ‘Ik ben gescheiden, dus de ene week heb ik het razend druk, terwijl ik de andere week net wat meer tijd voor mezelf heb.’

Hoe combineer je werk en privé?

Saskia Neirinckx: Door heel bewust met mijn tijd om te gaan. Ik werd zelfstandige omdat ik mijn tijd dan voor de volle honderd procent efficiënt zou kunnen indelen. Mijn huis, kantoor en de school van mijn zoon liggen heel dicht bij elkaar. Al moet ik ook toegeven dat, omdat we in zo’n leuke sector werken, de grenzen tussen werk en privé al eens durven te vervagen. Een sociaal leven zoals ik dat had in mijn twenties, daar kan ik nu alleen nog maar van dromen.

Ik vind het belangrijk om niet te streng te zijn voor jezelf. Als de ontbijttafel ’s morgens eens niet wordt afgeruimd, dan is dat maar zo.

Verder vind ik het belangrijk om niet te streng te zijn voor jezelf. Als de ontbijttafel ’s morgens eens niet wordt afgeruimd of als ik ’s avonds simpele kost op tafel schuif omdat ik geen tijd heb om uitgebreid te koken, dan is dat maar zo. Ik probeer er dan weer wél op te letten dat ik altijd gezond kook, en ook steeds met verse producten.

Ben je soms bewust offline?

Neirinckx: Soms, maar ik zou dat nog veel vaker moeten doen. Helaas blijven de berichten maar binnenkomen waardoor ik mijn dag vaak eindig met het inhalen van gemiste berichten op alle mogelijke kanalen, van e-mail tot Whatsapp en iMessage.

Ik ben wel strenger geworden met het afschermen van professionele boodschappen als ik een dag vrijaf neem. Ik wil écht geen briefings of aanvragen ontvangen op een zaterdag via een Facebookbericht. Dan vraag ik beleefd om het op mail te zetten en dan zeg ik erbij dat ik het volgende week bekijk. Maar zo’n bericht heeft je dan wel volledig uit je ontspannen mindset gesleurd.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste lifestyle-nieuws? Volg Trends Style dan ook op Facebook.

Wat is voor jou de ultieme luxe?

Neirinckx: Tijd! Tijd kunnen doorbrengen met mijn kind of lang in bad liggen weken. Tijd om bij te kletsen met een vriend of vriendin zonder naar de klok te moeten kijken. Ik kan daar echt van genieten. Oh, of wanneer ik mijn haar kan laten brushen bij de kapper, in een mooie hotelkamer slaap of wanneer ik nee zeg tegen een project omdat ik de match niet voel.

Wat is het hoogste dat je wil bereiken in het leven?

Neirinckx: Ik wil graag lang en gezond kunnen leven en ondertussen vriendschappen zo intens mogelijk ervaren. Ik zou ook wat meer tijd willen vrijmaken voor vrije tijd of om op vakantie te gaan, maar who am I kidding, daar werk ik veel te graag voor.

Ik zou graag wat vaker op vakantie willen gaan, maar daar werk ik veel te graag voor.

Hoe slaag je erin om voldoening te halen uit je werk?

Neirinckx: Ik werk enkel voor merken waarmee ik een duidelijke klik voel, en ik doe alles op mijn eigen manier. Dat betekent ook dat ik doorwerk tot ik blij ben met het resultaat. Pas dan kan ik ervan genieten.

Wat is de meest waardevolle carrièreles die je ooit kreeg?

Neirinckx: Dat je als zelfstandige best voor één duidelijke specialisatie kiest, ook al heb je meerdere talenten. Mensen gaan op die manier weten waarvoor je staat en komen zo sneller bij jou terecht.

Hoe kleed jij je voor je job?

Neirinckx: Ik draag echt waar ik zin in heb. De ene dag zie ik eruit als een halve truckchauffeur (met stiletto’s en lange nagels, dat wel), de andere dag trek ik een jurk uit de kast. Ik heb een zwak voor outfits die wat edgy zijn en mijn hoge hakken zijn deel gaan uitmaken van mijn dagelijkse look. We werken momenteel voor Essentiel Antwerp, dus ik heb mijn garderobe sindsdien uitgebreid met heel wat kleurige stuks, die ik op mijn eigen manier combineer.

Partner Content