Pakjesseizoen is geopend: 7 unieke cadeau-ideeën voor mannen

- © RAPHAEL DAUTIGNY

Als Parijse huizen als Dior hun kerstboom zetten, is het duidelijk: de cadeautjesjacht is voor geopend verklaard. Wij maken het dit jaar wel heel gemakkelijk met zeven originele ideeën die meteen ook de Belgische economie ondersteunen.

Pro bono

De nieuwe Antwerpse 67 (lees: sixtyseven) Gin combineert botanicals uit de Provence met sociaal engagement, je zal dus maar moeilijk een cadeau vinden dat meer aan de kerstgedachte voldoet dan dit. Van de gin met frisse aroma’s van verveine, lavendel en appels en 42% alcohol gaat de opbrengst integraal naar lokale non-profit organisaties zoals de Antwerpse vzw Bring A Smile, Juniors Group & Katrinahof en Den Engel.

35 euro voor 70 ml, via drankenwereld.be en enkele horecazaken in het Antwerpse, 67gin.com

-
© 67 Gin

Smoking hot

De Gentse artiest Benjamin Van Oost (Studio Bam-Bam) beschilderde tien unieke, genummerde humidors voor Belgisch sigarenfabrikant J. Cortès. De humidors van sigarenwinkel La Casa del Tabaco (waar ze ook worden verkocht) werden vanbuiten en vanbinnen bewerkt met verwijzingen naar Nicaragua, België en sigaren. Ze worden vergezeld van een selectie van twintig NUB-sigaren, met de hand gemaakt in het Centraal-Amerikaanse land.

530 euro, lacasadeltabaco.com

-
© Studio Bam Bam

Hip uitpakken

Bezieler Dries Boven van de Belgische webshop Luxury For Men speurt de wereld af naar de hipste cadeau’s voor mannen (ook voor jezelf). Geen gouden Rolex maar een cool Belgisch horlogemerk, geen cosmeticagigant maar een Duits grooming brand dat clean en sober is – u snapt het. Goed voor het hippe, unieke luxegeschenk. Er is bovendien een gift wrapping service.

luxuryformen.com

Patchwork deluxe

Designer Emmanuel Demuyncks maakt patchworkcraties met zeldzame couture- en haute couture-stoffen. Voor zijn Belgische label Monsieur Maison gaat hij telkens op zoek naar de perfecte mix van prints, kleuren en materialen voor luxueuze uniseks sjaals, plaids en kamerjassen. Deze worden met de hand artisanaal in elkaar gezet wat de kwaliteit en duurzaamheid uiteraard alleen maar ten goede komt.

Vanaf 300 euro voor een sjaal, monsieurmaison.be

-
© Ona Smet

Party pants

-
© Atelier Noterman

Steek uzelf of de gastheer in een Atelier Noterman… Het familiebedrijf is gespecialiseerd in broeken met uitmuntende kwaliteit, duurzaamheid en perfecte pasvorm. Gemeenschappelijke deler van de vier 4 lijnen – Urban, Denim, Authentic & Gold Line – is luxe. Ze waren de eerste om met het milieuvriendelijkere Detox Denim uit te pakken, gebruiken ecologische materialen en bannen plastic verpakkingen. De productie gebeurt door lokale ateliers in Portugal.

Vanaf 170 euro, ateliernoterman.com

Onderbroekenlol

Abonnementen beperken zich niet langer tot eet- en leesvoer: ook sokken- en ondergoedmerk Escuyer biedt abonnementen aan. De collectie kwaliteitssokken, -T-shirts en -boxers wordt ontworpen in Brussel en in een familiebedrijf in Portugal gemaakt van superzacht, comfortabel katoen uit Zuid-Amerika. Nieuw is de lijn portefeuilles en kaarthouders in kleurrijk kwaliteitsleer. En gelukkig: de items zijn ook zonder abo te shoppen alsook offline bij verschillende conceptstores.

escuyer.com

-
© Escuyer

Rainman

-
© Cafe Costume

Geen beter geschenk voor wie regelmatig aan het wisselvallige weer wordt blootgesteld dan een regenjas die je met plezier aantrekt. Café Costume sloeg daarom de handen in elkaar met het Noorse instituut voor kwaliteitsjassen Norwegian Rain. De donkerblauwe Single Breasted Limited Edition is de upscale tailored versie van de alle-seizoens-regenjas, met verstelbare, afneembare kap en stormflap en beantwoordt aan alle nodige technische vereisten om wind- en regenproof te zijn.

810 euro bij Cafe Costume, cafecostume.com, norwegianrain.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content