De nieuwe Trends Style

Het julinummervan Trends Style is er; alles over het kantoor van de toekomst, hotspots in Toronto en de comeback van Venus Williams. Dat en nog zoveel meer.

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar op dinsdag moet ik sowieso een halfuur vroeger richting Brussel vertrekken dan op vrijdag. Ook voor een goed plekje op de redactie moet ik op dinsdag snel zijn terwijl ik op vrijdag ‘l’embarras du choix’ heb. Het is intussen duidelijk: flexibel werken vraagt ook flexibele werkplekken. De ene dag zit er niemand, de volgende zit het kantoor stampvol. Bovendien moet er plots ook overal gezoomd kunnen worden en is de kwaliteit van de koffie een heikel punt bij werknemers. Hoe architectuur en interieur bijdragen tot het werkplezier en de efficiëntie van werknemers, we vragen het ons in dit nummer af. Her en der openen er immers nieuwe kantoren en co-workingplekken. Terwijl velen het einde van co-working voorspelden tijdens de coronacrisis, zien we nu een opmerkelijke comeback van zulke initiatieven. Met de ‘war on talent’ in het achterhoofd is het cruciaal om van het kantoor een plaats te maken waar mensen met plezier komen vergaderen, werken en netwerken. Zelfs om 5 u ’s ochtends, want dat is nu een hype. Extreem vroeg opstaan om zo tijd te maken voor jezelf alvorens aan de drukke werkdag te beginnen, dat is wat de leden van de 5 AM Club doen. Pas op: het is dus niet de bedoeling om al om 5 u te beginnen werken. Maar als je het mij vraagt: tijd voor jezelf maken, dat moet toch ook kunnen door je nog eens om te draaien en nog wat weg te dromen.

Plezier vinden in je werk, het is ook wat onze covergirl drijft. Venus Williams is 43 en neemt met een wildcard opnieuw deel aan het grandslamtoernooi van Wimbledon. Het zou kunnen dat ze er alweer uit ligt op het moment dat u dit leest. Want een comeback maken in topsport ‘op latere leeftijd’, het is verdomd moeilijk. Vraag het maar aan Kim Clijsters. Gelukkig heeft Williams nog tal van andere passies en bezigheden. In de modesector, maar ook in de kunstwereld. Op de vraag waarom ze überhaupt nog al die moeite doet om opnieuw mee te kunnen meedraaien aan de top antwoordt ze: “Tennis is het mooiste spelletje van de wereld”.

Wat de Nederlandse tuinarchitect Ronald Van der Hilst zo intrigeert aan de natuur, is dat die élk jaar opnieuw een comeback maakt. Sofie Albrecht kon hem weken geleden strikken, net toen de tulpen hun hoogdagen beleefden. Hoewel Van der Hilst afkomstig is uit hét tulpenland bij uitstek, was hij onder de indruk van het imago van de bloem bij ons. “Ik was verrast door het romantische, positieve beeld dat in België leeft: de tulp als voorbode van de lente, een bron van kunst en van schoonheid.”

Laat deze Trends Style de voorbode zijn van een geweldige zomer, van welverdiende vakantie én van plezier op het werk. Trends Style maakt zijn comeback op donderdag 14 september.

AN BOGAERTS © National

an.bogaerts@roularta.be

insta @trendsstylemagazine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content