Lunch: Hotel Franq
Kipdorp 10/12 – www.hotelfranq.com
Dat je ongelooflijk kan dineren in hotel Franq is al lang geweten. Tim Meuleneire kaapte binnen een jaar na opening al gelijk een Michelinster weg met zijn gelijknamige restaurant. Afgelopen zomer begon het hotel dat deel uitmaakt van Relais & Chateaux ook een gastrobar met iets eenvoudigere, maar super smaakvolle gerechten. In de mooie hotelbar met groene fluwelen zetels zet je je tanden gretig in fregola sarda met eekhoorntjesbrood of in een stijlvol opgerolde spaghetti met roomsaus en een fikse dosis truffel waar zelfs de Italianen jaloers op zouden worden. Maar even goed toast je met een glas Telmont-champagne en een Pornstar Martini-cocktail op een goede zakendeal. En daar mag dan wel een oester bij of voor de durvers een krokante koud-warme praline van tomaat. De mediterrane liefde van de chef spat ook hier van de gerechten af.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier