Lous and The Yakuza

© Charlotte Wales

Wie is Lous?

De Congolees-Belgische zangeres Marie-Pierra Kakoma is het gezicht van een aantal grote modehuizen, waaronder Louis Vuitton. Ze was ook al model voor Chloé.

In 1996 werd Kakoma geboren in Lubumbashi en in 2000 herenigd met haar moeder en familie in Brussel. Haar vader bleef achter in Congo. Na een verblijf van zes jaar in Rwanda, settelde het gezin zich in 2011 permanent in België. Op haar achttiende belandde Marie-Pierra Kakoma op straat, omdat ze een carrière in de muziek ambieerde en niet zoals haar ouders ervoor koos om dokter te worden. Ze was verschillende maanden dakloos en sliep af en aan in een opnamestudio, waar ze ook muziek schreef en opnam.

Haar artiestennaam Lous and the Yakuza is een anagram voor Soul, de reden van haar muzikale ambitie, en Yakuza, een Japanse misdaadorganisatie – en de naam die ze gebruikt voor haar crew waar ze muziek mee maakt.

De Risico’s

De zangeres is een rolmodel voor haar generatie, als artieste en stijlicoon. Het is absoluut geen grote verrassing dat designerlabels hun weg naar Lous hebben gevonden. Ze heeft de looks van een topmodel en een veelvuldig gekopieerde look die bestaat uit felle kleuren en Y2K-referenties zoals crop tops en low rise jeans gecombineerd met experimentele make-up en oversized statementjuwelen.

Het Succes

Alles wat Lous aanraakt, verandert in goud. Ze is de muze van Nicolas Ghesquière bij Vuitton en was al te zien in campagnes en op de catwalk voor het Franse huis. En wie tot muze wordt gebombardeerd door een topdesigner, heeft een streepje voor wanneer het op stijl aankomt. Een uitschuiver wordt al snel toegedekt onder de noemer creatief en eigenlijk bestaat er niet zoiets als een fashion faux pas wanneer je de muze bent van één van de meest gerespecteerde ontwerpers van de afgelopen twintig jaar.

1.
1.© Charlotte Wales

Steel haar Stijl

1. De grootste

Losse kragen, en zeker de XL-versie, verdienen eigenlijk een kledingcategorie op zich. Zo gestrikt en instant stijlvol.

? 65, Ganni

2.
2.© Charlotte Wales

2. Statement juwelen

Een armband kan minstens evenveel indruk als een opvallende halsketting maken, en combineert daarbovenop nog makkelijker ook.

Vanaf ? 39,95, Pilgrim

3.
3.© Charlotte Wales

3. De vakantie lonkt

Met speelse, warme prints trekt Max Mara deze zomer naar de Italiaanse Riviera.

? 495, Max Mara

4.
4.© Charlotte Wales

4. Een top(per)

Waarom iets verstoppen als het ook gezien mag worden? Een mooie triangelbeha staat ook op zichzelf.

? 65, Love Stories

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content