Kledinglabel Essentiel Antwerp ontwerpt twee T-shirts voor de Antwerp Pride

© Essentiel Antwerp

De twee T-shirts die het kledingmerk ter gelegenheid van de Antwerp Pride uitbrengt, worden exclusief verkocht op de elfde editie van het festival.

Let’s get one thing straight: I am not. Dat staat er alleszins op één van de twee T-shirts die het Antwerpse kledinglabel Essentiel in samenwerking met de Antwerp Pride bij elkaar stikte. Op het andere shirt siert het woord ’tapette’.

‘Dat woord heeft een negatieve connotatie en is een Frans scheldwoord voor janet,’ liet Tom De Poortere, head designer van de vrouwencollecties bij Essentiel Antwerp, optekenen in een bericht aan de pers. ‘We kiezen er bewust voor om die slechte bijklank om te zetten in iets positiefs. Op die manier claimen we het woord zélf en geven we er onze eigen, vrolijke draai aan.’

De twee T-shirts zullen exclusief op de Antwerp Pride te koop zijn en ook de opbrengst van de verkoop vloeit integraal terug naar de Antwerp Pride. Het kledingmerk boog zich ook over de T-shirts die de vrijwilligers tijdens het festival zullen dragen.

De Antwerp Pride loopt van 8 tot 12 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content