In stijl op de luchthaven: deze 10 tips helpen je op weg

© Getty Images/iStockphoto

Stijlvol reizen is een kunst die velen onder de knie proberen te krijgen. Dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn, bewijzen de volgende tien tips.

Voor je vertrekt:

1. In stijl op reis gaan begint al wanneer je je koffers pakt. Tenzij je reis langer dan vier dagen duurt, is het goed om te kiezen voor handbagage. Zo ben je verplicht om te anticiperen op de kledij die je ter plekke zal dragen. Het is ook een uitgelezen kans om met nieuwe kledingcombinaties te experimenteren. Als je een kostuum meeneemt, kan je het vest nadien nog dragen in combinatie met een jeans of een wit T-shirt.

Belangrijk: verlies je klassiekers niet uit het oog. Een trenchcoat en een kwalitatieve jeans zijn ontzettend veelzijdig en kunnen niet ontbreken in je koffer. Wat schoenen betreft is het goed om praktisch boven een mooi design te kiezen. Je schuift je voeten op reis vaak in dezelfde schoenen, een stel kloppende zweren op je hielen zijn dan wel het laatste wat je wil meezeulen.

2. De keuze van je tas is cruciaal. Zo mag hij niet te veel plaats innemen en moet hij goed zijn voor je rug. Let er zeker op dat je rugzak (toch voor een groot deel) is opgebouwd uit waterafstotend materiaal, zodat de inhoud ervan niet doorweekt raakt bij een kleine plensbui. Ook een ritssluiting die je op slot kan doen is mooi meegenomen voor wie zich vaak op luchthavens of in trein- en metrostations zal begeven. Om je rug te sparen zijn afstelbare schouderbanden een absolute must.

3. Voor een lange vlucht is het belangrijk om je huid goed te reinigen en te hydrateren. Omdat je tijdens het reizen in contact komt met veel mensen en dus: bacteriën, is een desinfecterende crème een goede manier om ervoor te zorgen dat je je vakantie gezond doorbrengt. Ook een tube zonnecrème is onmisbaar, zélfs wanneer de zon niet schijnt.

4. Iedereen lijkt op de luchthaven voortdurend bezig te zijn met zijn gsm, iPad of laptop. Personaliseer daarom je elektronica en onderscheid je van de massa. Haast elke designer bracht al een mooie gsm-cover op de markt, maar je vindt ook heel wat betaalbaardere alternatieven (zoals stickers) waarmee je op je technologie aan de slag kan.

1. Rick Owens - 2. Kenzo - 3. Stella McCartney
1. Rick Owens – 2. Kenzo – 3. Stella McCartney© Farfetch

5. Niets zo vervelend als een zopas gestreken kostuumvest die tijdens het reizen weer vol kreukels en plooien komt te zitten. Neem daarom altijd kleerhangers mee waaraan je de kledingstukken kan ophangen. Tijdens het vliegen kan je je vest opvouwen zodra je op je stoel zit om hem kreukvrij te houden.

In de lucht:

5. Vergeet niet je horloge bij te stellen naar het uur van je bestemming. Een goede tip is om dat al te doen voor het vertrek, zodat je al op het vliegtuig je slaap- en eetpatroon kan aanpassen.

6. Water is je beste vriend terwijl je onderweg bent. Het helpt niet enkel om uitdroging tegen te gaan, maar verzacht ook de gevolgen van tijdsverschillen en zorgt voor een frisse teint en glanzende haren.

7. Beweeg. We kunnen het niet genoeg benadrukken: hoogte is niet goed voor de bloedsomloop. Wandel dus regelmatig rond en neem de tijd om je af en toe uit te rekken. Dit soort oefeningen duren 30 seconden tot 1 minuut en zijn niet alleen goed voor je lichaam, maar helpen je ook te ontspannen.

8. Een goede zonnebril is haast onmisbaar voor wie frequent op reis gaat. Of je ‘m nu gebruikt om het gebrek aan slaap te verbergen, dan wel om er een fashion statement mee te maken: geen accessoire zo veelzijdig als een zonnebril. Bovendien maken de verduisterde glazen het gemakkelijker om onderweg nog enkele uren slaap mee te pikken.

9. Niet vergeten: een vlucht is ook het ideale moment om een beetje tijd voor jezelf te nemen. Laat je professionele e-mails voor wat ze zijn en lees een boek of kijk gewoon om je heen.

Bij de landing:

10. We raden altijd aan om zo licht mogelijk te pakken. Dat betekent niet dat je geen extra kleren in je handbagage kan meenemen om je op te frissen na je vlucht. De kans dat je je fris voelt na uren in een krappe kabine in de lucht te hebben vertoefd is klein. Enkele minuten de tijd nemen om daar verandering in te brengen is dus geen overbodige luxe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content