Drie fijne kloosters om te overnachten in Frankrijk, Spanje en Italië

Monasterio de Nuestra Señora de Valvanera © Getty Images/iStockphoto

De Benedictijner monniken staan bekend om hun gastvrijheid. Iedere gast wordt door hen onthaald alsof ze Jezus zelf op bezoek krijgen. Drie Benedictijner kloosters waar je de nacht kan doorbrengen.

1. Monasterio de Nuestra Señora de Valvanera in Spanje

De geschiedenis van dit klooster in La Rioja gaat terug tot de tiende eeuw. Het ligt op duizend meter hoogte op een fenomenale locatie tussen de bergen. Iedereen die van rust en natuur wil genieten is welkom in een van de 28 kamers met eigen badkamer.

Sainte-Foy
Sainte-Foy © Getty Images/iStockphoto

2. Abdijkerk van Sainte-Foy in Frankrijk

Deze abdijkerk in het stadje Conques ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en is Unesco werelderfgoed. De abdij is de blikvanger van Conques, een dorpje dat op de lijst van Les Plus Beaux Villages de France staat. Pelgrims kunnen er overnachten in individuele kamers of slaapzalen.

Farfa Monasterio
Farfa Monasterio© Getty Images/iStockphoto

3. Farfa Monasterio in Italië

Dit klooster op 60 kilometer van Rome behoort tot de mooiste bouwwerken in Lazio. Vroeger was het een machtig bolwerk dat heerste over honderden stadjes in Midden-Italië. Gasten kunnen er terecht in twee gastenverblijven. Het ene is gereserveerd voor mannen die van het kloosterleven willen proeven. In het andere is iedereen welkom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content