Audi en Fosbury & Sons experimenteren met eerste gedeelde bedrijfswagens

© -

Als het van Audi afhangt, worden in de toekomst ook bedrijfswagens door verschillende organisaties gedeeld. Om dat initiatief uit te testen, slaan ze de handen in elkaar met de Antwerpse coworking space Fosbury & Sons.

Steeds meer bedrijven vestigen zich samen onder één dak: omdat het een eenvoudige manier is om de kosten te drukken of simpelweg omdat het de creativiteit bevordert. Die evolutie zet zich steeds verder voort. Insert: de co-company car, een bedrijfswagen die door meerdere organisaties gedeeld kan worden.

De drijvende kracht achter dit nieuwe concept is Audi, die voor haar nieuwe initiatief de krachten bundelt met de Antwerpse coworking space Fosbury & Sons. Zij stellen nu twee Audi A4 Avant-modellen ter beschikking van hun (betalende) leden.

Zijn gedeelde bedrijfswagens dan de toekomst? Audi denkt alvast van wel, en ziet in de co-working car een manier om het steeds groter wordende mobiliteitsprobleem aan te pakken. Bovendien willen ze zich in de toekomst meer profileren als leverancier van mobiliteitsdiensten dan als autoconstructeur alleen.

Dat het automerk er net voor kiest om met Fosbury & Sons samen te werken hoeft ook niet te verbazen. Het hippe coworking-initiatief probeert werken immers al langer te herdefiniëren, en ziet met deze samenwerking haar kans schoon om die lijn door te trekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content