Een ode aan seizoensgebonden perfectie

3 cocktailrecepten met de nieuwe Roku Gin Sakura Bloom Edition

Roku Gin, de Japanse gin die zich onderscheidt van de massa door zijn unieke blend en zes zorgvuldig geselecteerde Japanse botanicals, introduceerde zonet Roku Gin Sakura Bloom Edition.

Deze eerste limited edition van Roku Gin werd gelanceerd als onderdeel van The Festival Collection die de essentie van het Japanse shun-principe belichaamt: het respecteren van de seizoensgebondenheid van ingrediënten.

Het Japanse shun-principe: perfectie in seizoensgebondenheid

De shun-filosofie is diep verankerd in de Japanse cultuur en wordt subliem toegepast door Roku Gin. De zes Japanse botanicals (sakurabloem en -blad, yuzu-schil, sencha-thee, gyokuro-thee en sanshō-peper) worden apart gedistilleerd en tijdens hun piekseizoen geoogst om hun optimale smaak te garanderen. Elk seizoen brengt immers nieuwe smaken met zich mee. En door ze te oogsten op het juiste moment, blijven de kwaliteit en smaak van de botanicals behouden. Het spreekwoordelijke neusje van de zalm!

© Jelle Vermeersch

Roku Gin Sakura Bloom Edition

Het shun-principe ligt ook aan de basis van de vele seizoensfestivals in Japan. Elk seizoen verdient een feestje! Met de Roku Gin Sakura Bloom uit de Festival-collectie, viert het merk alvast de komst van de lente met de geurige sakura- of kersenbloesems. De inspiratie? Het all pink Hanami-festival aan het begin van de lente, waarbij mensen samenkomen om te genieten van de bloeiende felroze kersenbloesems. Voor deze gin is de verhouding van de sakurablaadjes – geoogst tijdens het piekseizoen – dan ook iets hoger dan bij de klassieke Roku Gin. Je proeft een hint van het zoutgehalte van sakura-mochi, in balans gebracht met de fruitige zoetheid van kersenbloesems. Het resultaat? Een elegante, bloemige smaak met subtiele zilte en lichtzoete tonen.

Of je nu een ginliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar unieke spirits, Roku Gin belooft een feest voor je smaakpapillen, elk seizoen opnieuw. Yookoso (=welkom), Roku Gin! Dorst gekregen? Probeer dan een van deze cocktailrecepten met de Roku Sakura Bloom Edition.

Cocktailrecepten met Roku Gin Sakura Bloom Edition

ROKU SAKURA GIN & TONIC

Ingrediënten:

  • 50 ml Roku Sakura Bloom Edition
  • 150 ml tonic
  • kers als garnering

Vul een glas met ijsblokjes, voeg de ingrediënten toe en werk af met een kers.


ROKU HANAMI FIZZ

Ingrediënten:

  • 50 ml Roku Sakura Bloom Edition
  • 150 ml limonade
  • frambozen
  • verse gember
  • kersenbloesem als garnituur

Kneus de verse ingrediënten in een glas en vul aan met de gin, voeg ijsblokjes toe en top af met de limonade.

ROKU SAKURA SODA

Ingrediënten:

  • 50 ml Roku Sakura Bloom Edition
  • 150 ml spuitwater
  • geplette kers
  • een snuifje zout
  • kersen ter garnering

Vul een glas met ijsblokjes, voeg alle ingrediënten toe en werk af met enkele kersen.

Een fles Roku Gin Sakura Bloom Edition kost 36 euro (adviesprijs) en is verkrijgbaar bij speciaalhandels, cavisten en in horecazaken. Meer info vind je op de website.