Het rijkelijk geborduurde geel-oranje jasje is een meesterwerk uit de modegeschiedenis. Als onderdeel van de lente-zomercollectie van 1988 werd het jasje op de catwalk geshowd door het Amerikaanse topmodel Naomi Campbell. Dat maakt het zo mogelijk nóg iconischer. Daarom betaalde de National Gallery of Victoria uit het Australische Melbourne maar liefst 382.000 euro (met kosten). Nochtans schatte het Parijse veilingshuis Christie's de waarde van het jasje 'slechts' tussen de 80.000 en 120.000 euro.

Handgemaakt

Het jasje werd volledig handgemaakt door Maison Lesage, topborduurder van haute cauturemerken. Daarvoor waren meer dan 600 werkuren nodig. Van het jasje bestaan slechts vier exemplaren, waaronder een in het Yves Saint Laurent museum.

Het rijkelijk geborduurde geel-oranje jasje is een meesterwerk uit de modegeschiedenis. Als onderdeel van de lente-zomercollectie van 1988 werd het jasje op de catwalk geshowd door het Amerikaanse topmodel Naomi Campbell. Dat maakt het zo mogelijk nóg iconischer. Daarom betaalde de National Gallery of Victoria uit het Australische Melbourne maar liefst 382.000 euro (met kosten). Nochtans schatte het Parijse veilingshuis Christie's de waarde van het jasje 'slechts' tussen de 80.000 en 120.000 euro.Het jasje werd volledig handgemaakt door Maison Lesage, topborduurder van haute cauturemerken. Daarvoor waren meer dan 600 werkuren nodig. Van het jasje bestaan slechts vier exemplaren, waaronder een in het Yves Saint Laurent museum.