New Kids: de nieuwste hotspots voor foodies
Dé eetadressen van de maand: van hippe koffiebar over Scandinavisch experimentele Michelin-hotspot tot rustieke herberg.
1. Bona Fide, Helsinki, Finland
Een restaurantje, centraal in Helsinki, dat ondanks haar Michelin-vermelding lief en gezellig blijft en waar je niet alleen komt voor de verfijnde, experimentele kaart – een vast menu met lokale ingrediënten – maar ook voor de kleurrijke Scandinavische interieurinspiratie.
Vironkatu 8, Helsinki, Finland, bonafide.fi
2. Tollington’s, Londen, Engeland
Een nieuwe stek in Londen, die er verdacht oud uitziet – knullige kadertjes aan de muur, een niet bijzonder speciale houten toog – en barstoeltjes uit de jaren stilletjes. Maar laat je niet misleiden, eigenaar Ed McIlroy weet exact wat hij doet: eerder transformeerde hij een andere oude pub, The Plimsoll, al tot een culinair instituut met meer dan 20.000 volgens online. Nu krijgt Tollington’s, een voormalige fish-and-chipstent in het Noord-Londense Finsbury Park, een tweede leven als pinxto’s bar. Lees: mediterrane gezelligheid, sardientjes à la plancha, gegrilde zonnevis en – oef, denken de locals – nog steeds frietjes op het menu.
172 Tollington Park, London, Verenigd Koninkrijk, @tollingtons_fishbar
Lees ook: Mee met de trends? Dankzij onze tips wel
3. Auberge de Chassignolles, Chassignolles, Frankrijk
Een van die plaatsen die je liefst verborgen houdt: Auberge de Chassignolles is een door de tijd onaangeraakte, rustieke herberg die uitkijkt over de glooiende heuvels van de Franse Auvergne en die de omweg helemaal waard is: omwille van de heerlijke keuken – lokaal, biologisch en met een dagelijks veranderend menu – maar vooral door de authentieke gastvrije sfeer die de nieuwe Nieuw-Zeelandse eigenares Poppy Saker-Norrish met zich meebrengt.
Le Bourg, Chassignolles, Frankrijk, aubergedechassignolles.com
4. Café Wu, Amsterdam, Nederland
De tijd is gekomen om verder te kijken dan de zoetzure gerechten, creatietjes waarmee de eerste generaties Chinese diaspora de Aziatische keuken hier introduceerden. Café Wu transformeerde het Amsterdamse hoekpand waar tot voor kort een duistere shishabar huisde, naar een lichte ruimte met een verfijnde kaart, waarop een verrassende mix met veel Chinese smaken de boventoon voert. De showstoppers? Mergpijp met kalfstong, ui en rijst, mapo tofu met beurre blanc en een wontonsoep die nu al de beste van Amsterdam heet te zijn. Vanaf 22 uur transformeert de bistro in een audiobar.
Dapperstraat 1, Amsterdam, @cafewu.ams
5. Café Service, Antwerpen
Naast de smaak is voor heel wat foodies ook de herkomst van voeding van steeds groter belang. Het nieuwe Café Service, op een boogscheut van het station van Antwerpen-Berchem, komt helemaal aan die verzuchtingen tegemoet met een seizoensgebonden menu van lokale ingrediënten en een wijnselectie waarbij de authentieke, eerlijke benadering van de producenten doorslaggevend was.
Stanleystraat 1, Antwerpen, @cafeservice.antwerp
6. Koul, Brussel
Het interieur was nog niet goed en wel af, toen de eerste klanten al binnendruppelden, en toch werd Koul al snel hét onderwerp van gesprek in het centrum van Brussel. En dat vanwege de uitstekende bereide koffies, de aantrekkelijke belegde pizzettes uit de open keuken en een Baskische kaastaart, die nu al een eigen leven leidt.
Henegouwenkaai 7, Sint-Jans-Molenbeek, @koul.brussels
Door Natalie Helsen
Meer lezen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier