'Pascalleke, ne porto!' Carmen Waterslaeghers uit FC De Kampioenen slurpt portwijn uit de Portugese regio al decennialang. Nu moeten we allemaal zwichten voor de versterkte wijn. In combinatie met tonic, welteverstaan. Goed nieuws voor de gin-tonicliefhebbers die hun tonic niet te ver moeten opbergen.

Volgens de Amerikaanse sommelier Belinda Chang, die de befaamde culinaire James Beard-award won, is de klassieke witte porto-tonic met wat citroensap en takje munt nog altijd de beste versie. Maar zoals met elke cocktail of gin-tonic, kan je het drankje ook een upgrade geven. Lievere rode of rosé porto? Eetbare bloemen, bessen of citrusvruchten? Deze zomer maak je het aperitief naar eigen smaak en goesting. Wij geven je alvast het recept voor de basisversie.

Dit heb je nodig:

  • vijf cl (of 1/3) witte porto
  • tien cl (of 2/3) tonic
  • ijsblokjes
  • schijfje citroen
  • takje munt

Vul een wijn- of longdrinkglas met ijsblokjes en voeg de porto toe. Vul aan met de tonic. Voeg daarna de garnering - hier citroenschijfje en takje munt - toe. Drink heel koel.

'Pascalleke, ne porto!' Carmen Waterslaeghers uit FC De Kampioenen slurpt portwijn uit de Portugese regio al decennialang. Nu moeten we allemaal zwichten voor de versterkte wijn. In combinatie met tonic, welteverstaan. Goed nieuws voor de gin-tonicliefhebbers die hun tonic niet te ver moeten opbergen.Volgens de Amerikaanse sommelier Belinda Chang, die de befaamde culinaire James Beard-award won, is de klassieke witte porto-tonic met wat citroensap en takje munt nog altijd de beste versie. Maar zoals met elke cocktail of gin-tonic, kan je het drankje ook een upgrade geven. Lievere rode of rosé porto? Eetbare bloemen, bessen of citrusvruchten? Deze zomer maak je het aperitief naar eigen smaak en goesting. Wij geven je alvast het recept voor de basisversie.Dit heb je nodig:Vul een wijn- of longdrinkglas met ijsblokjes en voeg de porto toe. Vul aan met de tonic. Voeg daarna de garnering - hier citroenschijfje en takje munt - toe. Drink heel koel.