1. Quick Start Banana Coffee Frappe

Geen tijd voor ontbijt, maar wel nood aan een opkikker? Dan is dit recept perfect voor jou. Zet een lungo, drink een kwart van de kop meteen op als instant opkikker en laat de rest even afkoelen. Blend de koude koffie met een bevroren banaan, een theelepel vanillesuiker en een kwart kopje melk. Goeiemorgen!

Tip: Toch zin om hier iets kleins bij te eten? Neem er een vruchtenmuffin bij.

2. Funky Saturdays

Je zaterdagavond start als geen ander met deze zoete verwennerij. Verwarm een shot Amaretto met drie theelepels rietsuiker en voeg een verse espresso toe. Maak het geheel af met een toefje slagroom en je avond kan beginnen. Het hoeft tenslotte niet altijd een Irish coffee te zijn.

Tip: Nog een fondke leggen voordat je op stap gaat? Combineer met een brownie van de beste cacao. Of twee.

3. Perfect voor barbecue

Deze koffiezomerdrank is de perfecte afsluiter na een barbecue. Zet twee ('s avonds eventueel decaffeïne) lungo's en zet enige tijd weg in de koelkast. Vul als de koffie goed koud is, er een groot glas mee en voeg acht ijsblokjes van melk toe. Leef je tenslotte uit met de chocoladesaus en je hebt een heerlijk verfrissende koffiedrank.

Tip:Een krokante macaron erbij vormt een ultiem dessertmomentje.

Koffie en cheesecake: hiermee krijg je die regenachtige dag in de zomer wel verwerkt., iStock
Koffie en cheesecake: hiermee krijg je die regenachtige dag in de zomer wel verwerkt. © iStock

4. Rainy Sunday Afternoon

Zelfs tijdens de zomermaanden zijn er af en toe druilerige zondagmiddagen waarop de enige zinvolle tijdsbesteding lijkt om met Netflix in de zetel te hangen. Op zo'n dagen is een gewone koffie misschien al je beste vriend, maar dit drankje wordt gegarandeerd je stiekeme lover. Begin met een hete kop koffie en mix die met een kopje melk. Voeg een halve theelepel kaneelpoeder, een theeleper cassonade en drie theelepels chocoladeparels toe. Even roeren en klaar.

Tip: Als het gaat over comfort food hebben wij maar één advies: méér! Eet hier dus gerust een royaal stuk cheesecake bij.

5. Everyday Happiness

Hoe warm het ook is, een klassieke espresso kan er altijd in. Een espresso zetten, eventueel wat melk en suiker toevoegen: dat is het enige wat je nog hoeft te doen.

Tip: Bij een klassieke espresso eet je maar één ding: een stukje pure chocolade. Omdat simpele dingen niet veel franjes behoeven.

Geen tijd voor ontbijt, maar wel nood aan een opkikker? Dan is dit recept perfect voor jou. Zet een lungo, drink een kwart van de kop meteen op als instant opkikker en laat de rest even afkoelen. Blend de koude koffie met een bevroren banaan, een theelepel vanillesuiker en een kwart kopje melk. Goeiemorgen!Tip: Toch zin om hier iets kleins bij te eten? Neem er een vruchtenmuffin bij. Je zaterdagavond start als geen ander met deze zoete verwennerij. Verwarm een shot Amaretto met drie theelepels rietsuiker en voeg een verse espresso toe. Maak het geheel af met een toefje slagroom en je avond kan beginnen. Het hoeft tenslotte niet altijd een Irish coffee te zijn. Tip: Nog een fondke leggen voordat je op stap gaat? Combineer met een brownie van de beste cacao. Of twee.Deze koffiezomerdrank is de perfecte afsluiter na een barbecue. Zet twee ('s avonds eventueel decaffeïne) lungo's en zet enige tijd weg in de koelkast. Vul als de koffie goed koud is, er een groot glas mee en voeg acht ijsblokjes van melk toe. Leef je tenslotte uit met de chocoladesaus en je hebt een heerlijk verfrissende koffiedrank.Tip:Een krokante macaron erbij vormt een ultiem dessertmomentje. Zelfs tijdens de zomermaanden zijn er af en toe druilerige zondagmiddagen waarop de enige zinvolle tijdsbesteding lijkt om met Netflix in de zetel te hangen. Op zo'n dagen is een gewone koffie misschien al je beste vriend, maar dit drankje wordt gegarandeerd je stiekeme lover. Begin met een hete kop koffie en mix die met een kopje melk. Voeg een halve theelepel kaneelpoeder, een theeleper cassonade en drie theelepels chocoladeparels toe. Even roeren en klaar. Tip: Als het gaat over comfort food hebben wij maar één advies: méér! Eet hier dus gerust een royaal stuk cheesecake bij. Hoe warm het ook is, een klassieke espresso kan er altijd in. Een espresso zetten, eventueel wat melk en suiker toevoegen: dat is het enige wat je nog hoeft te doen. Tip: Bij een klassieke espresso eet je maar één ding: een stukje pure chocolade. Omdat simpele dingen niet veel franjes behoeven.