Beroemde Villa Savoye te water gelaten in Denemarken

13/08/18 om 15:15 - Bijgewerkt om 15:15

Het bekende modernistische bouwwerk werd ter gelegenheid van het Deense Floating Art Festival te water gelaten. Of alleszins: een replica ervan.

Beroemde Villa Savoye te water gelaten in Denemarken

© Havsteen-Mikkelsen

De échte Villa Savoye, ontworpen door de modernistische architect Le Corbusier, staat dus nog steeds veilig en wel in Poissy nabij Parijs. Wat er in het water drijft in het Deense havenstadje Vejle is dus gewoon een replica, een idee van de Deense kunstenaar Asmund Havsteen-Mikkelsen. Hij doopte zijn kunstwerk Flooded modernity en creëerde het in het kader van het Floating Art-festival van kunstmuseum VejleMuseerne.

Met zijn drijvende villa geeft Havsteen-Mikkelsen een veeg uit de pan naar onze huidige samenleving. Voor hem is Villa Savoye het toonbeeld van de moderniteit en verlichting. 'Nu technologie onze democratie, media en het publieke debat leidt, wordt dat gevoel van moderniteit overspoeld.'

De replica is met een breedte van vijftien meter bovendien een pak kleiner dan het originele ontwerp. Wie het bouwwerk zelf wil gaan bezichtigen, heeft daar nog tot 2 september de tijd voor.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Trends Style en ontvang wekelijks een update van het belangrijkste lifestyle nieuws in uw mailbox!