Zei iemand chocola?

- © -

Met valentijn op nog geen drie weken verwijderd en het zweet dat daarbij uitbreekt op zoek naar het ideale geschenk, maakten we een selectie van de beste chocoladecadeaus die recht naar het hart (en de billen) gaan. Ook de ideale comfortfood op clichédagen als deze…

Franse slag

Debailleul: nét open in op de Brusselse Grote Markt, maar al sinds 1983 actief in België, draagt de stempel ‘Meilleur Ouvrier de France’ én ‘Chocolatier van het jaar 2019’ voor het Brusselse Gewest volgens Gault&Millau. Geen fan van (de trouwens goedgekeurde) chocolade? Hij heeft ook ijs en cake van de beste ingrediënten.

-
© –

Grote Markt 37, 1000 Brussel

Generatie Choco

Frederic Blondeel brandt zelf cacaobonen tot de gewenste smaak en consistentie hebben en gebruikt daarvoor onder andere de Santos Palace Coffee Roaster – het toestel van zijn opa uit 1953. Voor z’n grand cru chocola gebruikt hij dan weer de modernste technieken, in zijn ateliers in Brussel en Beauvoorde.

Baksteen Kaai 24, Strostraat 32 – 1000 Brussel & Ganshoren Straat 39, 1081 Brussel

Voor fashionista’s

-
© –

Pierre Marcolini ging onlangs in zee met modeontwerpster Victoria Beckham voor een tweede collectie chocoladehartjes in beperkte editie. Zestien hartjes van witte chocolade met onder meer de huisbereide praliné op basis van hazelnoten uit Piëmonte, Quimper-koekjes en Maldonzout.

The Gold Edition met 16 hartjes (35 euro), marcolini.com

Ruby Thursday

De roze Ruby chocolade is de vierde chocoladesoort in de wereld. De Ruby cacaoboon, geeft deze de fruitige smaak van verse bessen en een valentijnsproof roze kleur, zonder additieven, kleurstoffen of aroma’s. Niet te bitter, niet te vet en niet te zoet. Nestlé gebruikte Ruby voor een limited edition chocoladetablet met stukjes framboos voor een lichte knapperige textuur.

Les Recettes de L’Atelier Ruby met frambozen van Nestlé, tijdelijk bij Delhaize, € 3,25.

Robijntje

Ook Belgisch chocoladebedrijf Libeert ging aan de slag met Ruby voor een zeshoekige creatie onder de naam Ruby IIII. De chocoladen robijn smaakt fruitig met een fris zuurtje.

Bij Delhaize, Albert Heijn, Makro, Spar, Alvo en Carrefour, in een giftbox met twee exemplaren, 4,99 euro, www.libeert.com/ruby

Koekje

De befaamde amandelkoekjes van Jules Destrooper – Valencia-amandelen in een flinterdun koekje van kandijsuiker – mogen sinds kort pootjebaden in Belgische melkchocolade. De koekjes bevatten trouwens geen bewaarmiddelen, kleur -of kunstmatige smaakstoffen. Nog onweerstaanbaarder.

Jules Destrooper Amandelbrood & Belgische Chocolade € 2.39,

-
© –

https://www.jules-destrooper.com/

Op een briefje

Neuhaus viert valentijn met de oldschool liefdesbrief en drie chocoladen hartjes – wit, melk, zwart – met twee aanvullende smaken en de lekkerste ingrediënten van over de hele wereld. Deze zitten in een zachtroze envelop met de beschrijving van de smaken.

-
© –

Love Letter Box (23 euro), Sharing Box (38 euro), Heart S (22 euro), Heart M (37 euro), www.neuhauschocolates.com

Op stap

Eerder deze maand opende het grootste chocolademuseum ter wereld zijn deuren in Antwerpen. Bij Chocolade Nation aan het Koningin Astridplein kom je alles te weten over de geschiedenis van de ambacht en het chocoladeproces van boon tot reep. Verder zijn er workshops – waarbij je pralines leert maken – en mag er veel geproefd worden.

Geurtje

Moet het zonder calorieën? De 4711 Acqua Colonia Blackberry & Cocoa limited edition verwent de zinnen zonder ook maar een gram aan te komen. Braambes en cacao passen perfect bij elkaar en maken samen een warme maar verfrissende wintergeur. Schol!

Zei iemand chocola?

4711 Acqua Colonia Blackberry & Cocoa 50ml Splash & Spray (25,30 euro), in de parfumerie, 4711.com

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content