Best Dressed: De stijlevolutie van Oprah Winfrey

© Louis Vuitton

Wie is Oprah Winfrey?

Oprah Winfrey (69), de rijkste Afro-Amerikaanse vrouw van de twintigste eeuw, wordt weleens ‘The Queen of Media’ genoemd. Voor de Louis Vuitton Cruise 2024-show aan het Lago Maggiore hulde ze zich in zomers wit poplin, een Dolce Vita-look waarmee wij het helemaal eens zijn.

Winfrey groeide op in armoede op het platteland van Mississippi. Op haar veertiende trok ze in bij haar vader, een kapper uit Nashville, waar ze al op jonge leeftijd haar eerste job als radiohost regelde. Op haar negentiende was ze al omroepster op het lokale nieuws. Haar emotionele presentatiestijl leidde in de jaren negentig tot de wereldberoemde talkshow The Oprah Winfrey Show, met een mix van mindfulness en spiritualiteit. Ze staat ook bekend om haar interviews met celebrity’s, zoals dat met Meghan en Harry in 2021.

De risico’s

We winden er geen doekjes om: Oprah is een legende, al staat de mediatycoon misschien iet bekend als stijlicoon.

Oprah verscheen voor het eerst op het scherm toen Dynasty in was. Haar signature look is in die tijd geboren. De ingrediënten: veel haarlak, opvallende juwelen en blazers met brede schouders. Midden jaren negentig evolueerde de talkshowhost, producer en schrijfster naar een hippere look. Jeans en rolkragen of blouses werden haar favorieten, liefst in een felle kleur. De oversized juwelen bleven.

© Louis Vuitton

Heel eerlijk: iemand met Oprah’s status kan weinig misdoen. Een fashion faux pas of twee kunnen gerust door de vingers gezien worden.

Het succes

Deze zomerlook is een absoluut succes. De combinatie van een hemdjurk op een pantalon in dezelfde stof is sowieso een hit. De stoere puntschoenen en riem met studs geven persoonlijkheid en breken het wit fijn op. En je doet natuurlijk nooit iets mis met een Louis Vuitton-tasje. De opvallende oorbellen, haar signature accessoire, komen ook hier terug.

Steel haar stijl

1. Oorbellen Fetish

Wie anders dan Wouters & Hendrix om oorbellen uit te brengen die echt overal en altijd passen…

€ 200, Wouters & Hendrix

2. Met dank aan Sea Me Happy

Om onze droombroek van élke zomer te ontwerpen.

€ 199, Sea Me Happy

3. Héérlijk hemd

Deze Freda-hemdjurk draag je met of zonder broek en accessoires. Maar altijd met een goed humeur.

€ 590, La Collection

4. Multifunctionele Must-have

Breed en stoer: de leren riem van Caroline Biss giet de f in fashion.

€ 105, Caroline Biss

5. Zomer door een roze bril

Is het een optische bril of zonnebril? Alles kan in de wereld van Oprah.

€ 470, Oliver Peoples x Brunello Cucinelli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content