In beeld: vijf spectaculaire sauna’s

© Hotels.com

Finnen staan bekend om hun sauna’s en lopen voorop als het gaat om innovaties. Het is niet verwonderlijk dat één van de speciaalste sauna’s ter wereld daar staat.

Op 70 km afstand van de poolcirkel ligt het grootste skigebied van het land, waar je op hoge hoogte kan genieten van een sauna in een skilift. De saunagondel brengt je in 15 minuten naar de top van de Ylläs berg en de temperatuur in de houten lift kan oplopen tot wel 100 graden. Om bij te komen van dit hoogtepunt kun je verblijven in het nabij gelegen Hotel Levi Panorama in Sirkka.

De grootste sauna ter wereld ligt niet in Finland, maar wel in Duitsland. Het Guinness Book of Records heeft de sauna van Thermen & Badewelt Sinsheim met haar 166 vierkante meter uitgeroepen tot grootste sauna ter wereld. Terwijl gasten in de grote sauna genieten van temperaturen tot 70 graden, kunnen ze het enorme Japanse aquarium met Koikarpers bewonderen. Er zijn in totaal negen sauna’s met een eigen thema, zoals een bioscoopsauna of een tropische sauna. Combineer je saunabezoek met een verblijf in het minstens zo ontspannende Hotel Europäischer Hof in Heidelberg.

Ook in Italië kun je een buitengewone sauna ervaren. In het buitengedeelte van Terme Milano is een historische tram uit 1928 omgebouwd tot een luxe sauna. Op houten bankjes genieten gasten van temperaturen tot 70 graden, rustgevende geuren en een mooi uitzicht op de wellness tuin.

Afkoelen kan in het stenen bad naast de gerenoveerde tram. ’s Avonds geniet je van sfeervolle videoprojecties en magische lichtjes. Daarna is het heerlijk slapen in het Worldhotel Christoforo Colombo in hartje Milaan.

Op een uur rijden van het Zweedse Klädesholmen kun je flink wat zeemijlen afleggen in een sauna. Deze sauna bevindt zich namelijk op een catamaran, die snelheden tot 15,5 knopen behaalt.

Naast de sauna en een stijger aan de onderkant van de twee verdiepingen tellende catamaran, biedt de luxe boot ook een prachtige zaal, die dient als rustplaats, vergaderzaal of trouwlocatie.

Een bezoek aan de saunacatamaran kun je perfect combineren met een bezoek aan de prachtige stad Göteborg, waar je bijvoorbeeld kan verblijven in het centraal gelegen Clarion Hotel Post.

Op de Nederlandse luchthaven Teuge, vlakbij Apeldoorn, ligt een stukje Duitse geschiedenis. De voormalige Oost-Duitse vliegmachine van Erich Honecker werd in 2009 omgebouwd tot een luxe hotel, inclusief sauna.

Het interieur is opnieuw ontworpen, maar de cockpit is intact gebleven. De luchthaven ligt dichtbij het saunavliegtuig, dus voor wie liever van de rust geniet is het Bilderberg Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn een goed alternatief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content