Feeling blue

An Bogaerts

Wie wil weten hoe het met de wereld gesteld is, kijkt best even binnen in onze huizen. De keuzes die we maken voor ons interieur zijn in grote mate maatschappelijk getint. Dat zeg ik niet alleen, maar ook de auteur Samuel Johnson-Schlee, een onderzoeksjournalist die onlangs het boek ‘Living Rooms’ uitbracht. Hij beweert zelfs dat een maximalistisch interieur vol kleuren en motieven een manifest is voor een andere wereld. Kortom: hoe somberder de tijden, hoe kleurrijker onze thuis. En wat dat betreft hebben we deze maand enkele fleurige voorbeelden in de aanbieding. Zo leidde de Belgische interieurarchitect Jean-Philippe Demeyer ons rond in zijn Portugese vakantiehuis, een prachtig staaltje eclecticisme. Ook de jonge Arthur Vandeperre toont een flinke portie lef bij de inrichting van zijn appartement in Vorst. Een groene badkamer, een blauwe woonkamer en een rode gang, dat klinkt misschien ’too much’, maar oordeel vooral zelf.

Architect Anouk Taeymans legt in onze Lover/Hater-rubriek uit waarom kleur niet meteen haar ding is in huis. Thuis zoekt ze rust, een tegengewicht voor alle prikkels die haar overdag bereiken. Als we dat even toetsen met onze originele stelling, dan moeten we besluiten dat de wereld van Taeymans misschien helemaal niet zo dramatisch somber is. En dat kan kloppen: de architecte is een onvervalste optimist. Het glas is voor Taeymans altijd halfvol.

Wie de toekomst ook positief tegemoet ziet, is Maximilien Peeters. De voormalige hockey-ster begeleidt met zijn bedrijf The Agency beloftevol talenten in hun carrière. Die ondersteuning is broodnodig, aldus Peeters. Zijn werk gaat nu crescendo richting de Olympische Spelen van Parijs, waar hij een pop-up zal openen om zijn bedrijf extra in de kijker te zetten. Wie alvast (net) niet naar de Olympische Spelen gaat, is Zeger Lindemans. De sportieve duizendpoot testte voor ons een relatief nieuwe sport uit: pickleball. Heeft pickleball potentieel om het nieuwe padel te worden?Leonardo di Caprio en Kim Clijsters zijn alvast overtuigd: beide grootheden hebben al in de sport geïnvesteerd.

Wat ook helpt in tijden van deprimerende berichtgevingen, is plannen maken. Een citytrip naar Tbilisi bijvoorbeeld, de gaststad voor het cultuurfestival Europalia in 2023. Trends Style werd er rondgeleid door de ereconsul. En wat blijkt? Ook daar vormt kleur een rode draad doorheen alle hotspots. En zo wordt dit hele magazine een ideale remedie tegen de najaarsblues.

an.bogaerts@roularta.be

insta @trendsstylemagazine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content