Dit trainingsschema maakt sporten écht nuttig

Sporten kan nutteloos lijken als je denkt aan sportblessures, 22 patsers die schijnbaar doelloos achter een bal lopen of het ontwikkelen van een bodybuilderlook. Daarom is functional training een van de snelst groeiende trends in de sportschool: het combineert krachttraining en fitness om je lichaam fit te maken in functie van je dagactiviteiten. Erg nuttig dus.

Functional training
Functional training© Aspria

Functional training laat je lichaam bewegen in vormen die het op een natuurlijk manier dagelijks gebruikt. De combinatie van cardio, lichaamsgewichttraining en oefeningen met fitness- en boksballen of halters – helpt je niet alleen fit worden, het maakt je fit voor het leven.

Functional training
Functional training© Aspria

Concreet: kersverse mama’s moeten veel buigen, tillen en draaien om het kind te dragen, golfers of tennissers kunnen trainen om de match fit en blessurevrij door te komen. Werk je op kantoormedewerker, dan zijn rug- en buikspieren belangrijk om je houding te verbeteren. Senioren kunnen functional training dan weer inzetten om veilig te kunnen zitten, staan en lopen.

De training wordt onder meer aangeboden bij de luxe sportclubs van Aspria, dat in België drie Brusselse centra heeft. Naast fitness, zwemmen en tennis vind je er onder meer een zwembad, spa en zelfs programma’s om kinderen actief te entertainen terwijl de ouders aan zichzelf werken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content