Diner: Hertog Jan, The Botanic Sanctuary

© Kris Vlegels

Lange Gasthuisstraat 41 – www.hertog-jan.com

Nadat chef Gert De Mangeleer en Joachim Boudens einde 2018 de deuren sloten van hun succesvolle driesterrenzaak Hertog Jan in Zedelgem keerden ze vorig jaar terug naar Antwerpen in een van de meest luxeuze nieuwe hotels: Botanic Sanctuary. Achter een grote houten poort in een serene setting, warm minimalistisch ingericht door Benoît Viaene komen de delicate en gelaagde gerechten van De Mangeleer pas echt tot hun recht. Het meergangenmenu volgt de seizoenen en ook de smaak van de chef. Toch ontwikkelde De Mangeleer intussen al een nieuw signatuurgerecht: kaviaar gerijpt in kombublad met gedehydrateerde rode biet. Net geen vlees. Ieder gerecht is doordacht en ontroert tot in elke vezel van je lijf. Maar het is vooral het ogenblik waarop je een gerecht in de keuken mag eten dat je even stil wordt. De luchtige wafel die de chef tegenwoordig op het einde serveert naar een recept van zijn mémé, naast zijn mama de andere vrouw van wie hij de liefde voor koken meekreeg, kan ongetwijfeld wedijveren met het madeleine-moment uit Prousts A la recherche du temps perdu. Het mag niet verwonderlijk zijn dat na amper acht maanden Michelin de nieuwe Hertog Jan al gelijk met twee sterren bekroonde.

Diner: Hertog Jan, The Botanic Sanctuary
© Pieter D'Hoop

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content