Deze onderneemster maakt granola waar zelfs Sergio Herman fan van is

© -

In deze rubriek bevragen we bevlogen ondernemers over hoe ze omgaan met carrière en stijl. Deze week: Bie Verheye. Ze startte een jaar geleden haar eigen granolalabel La Favo op, en kon inmiddels al samenwerken met chef Sergio Herman. ‘Ik steek mijn ambities niet onder stoelen of banken.’

Hoe kleed jij je voor je job?

BIE VERHEYE: Als ik bezig ben in de productie of leveringen ga doen, kies ik voor een comfortabele look zoals een baggy jeans, All Stars en een warme sweater. Voor vergaderingen of als ik ga co-worken bij Fosbury & Sons, ga ik vaak voor een wat meer gesofisticeerde outfit. Daarbij probeer ik steeds voor kledij van Belgische makelij te kiezen. Ik spendeer graag tijd aan het keurig uitkiezen van mijn outfit, maar de ochtendrush steekt daar soms wel een stokje voor.

Hoe combineer je werk en privé?

VERHEYE: Ik vind de combinatie werk-privé niet altijd evident omdat het dikwijls in elkaar overvloeit. Grote beslissingen over La Favo overleg ik bijvoorbeeld meestal met mijn partner. Als we dan in discussie gaan over de richting die we willen uitgaan, moet je het rationele van het emotionele goed kunnen scheiden.

La Favo is daarenboven ook ontstaan in mijn eigen keuken. Van bij de start stond mijn familie steeds paraat om te helpen. Van het leveren van goederen tot het stickeren van zakjes en zelfs het afbakken van de granola’s. Een echt familiebedrijf. We hechten enorm veel belang aan gezinswaarden, al is een professionele structuur nodig om je bedrijf vooruit te duwen.

Ben je soms bewust offline?

VERHEYE: Ik probeer dat wel af en toe te doen, maar slaag er zeker niet altijd in. Onze maatschappij bulkt van de impulsen, indrukken, to-do’s en mails die nog beantwoord moeten worden. Om dat allemaal vol te houden, moet je soms even kunnen ontspannen. Een wandeling in de natuur kan dan wonderen doen.

Wat is het hoogste dat je wilt bereiken in het leven?

VERHEYE: Ik steek mijn ambities niet onder stoelen of banken. Ik ben nu een goed jaar voltijds aan de slag met La Favo. In dat jaar hebben we een samenwerking met sterrenchef Sergio Herman gelanceerd en onze bestaande granola’s heruitgevonden. Het geeft een kick om te weten dat iemand als Sergio Herman gelooft in je product en mee in zee gaat. De volgende uitdaging voor La Favo is de landsgrenzen te doorbreken. Ik kan niet wachten!

Op privé-vlak droom ik van een groot gezin. Dat is voor mij echte rijkdom. Ik ben opgegroeid in een warme familie en ik wil diezelfde warmte ook kunnen doorgeven aan mijn kinderen.

Wat is voor jou de ultieme luxe?

VERHEYE: Geïnspireerd worden door reizen. Even die oogkleppen afzetten en je onderdompelen in een nieuwe cultuur. Heerlijk! Ik kijk ook altijd uit naar avonden waarop je met goede vrienden rond de tafel zit en samen lekker kan eten. Ik hecht heel veel belang aan familie en vrienden. Uit hen put ik het grootste deel van mijn geluk.

Mijn dagelijkse geluksmoment is samen kunnen ontbijten met mijn man en dochtertje.

Hoe slaag je erin om voldoening te halen uit je werk?

VERHEYE: Ik hou ervan om nieuwe mensen te leren kennen en om te gaan met mensen die me positieve energie geven. Dat kunnen vriendinnen zijn, leveranciers maar ook klanten. Hoe fantastisch is het om te horen dat iemand elke dag met La Favo als ontbijt start?

Wat is de beste carrièreles die je ooit kreeg?

VERHEYE: Dat je mensen nodig hebt die je uitdagen en motiveren om het beste uit jezelf te halen. Zeker wanneer je soms met tegenslag te maken krijgt. Los daarvan vind ik dat we wel eens vaker tegen elkaar mogen zeggen dat we goed bezig zijn. Een complimentje doet altijd deugd.

Bie Verheye en Sergio Herman sloegen de handen in elkaar en brachten samen drie nieuwe granolasmaken op de markt, geïnspireerd door Sergio’s Zeeuwse roots: noten & duindoornbos, chocolade & pistache en boekweit & bessen.

Partner Content