Best Dressed (M/V/X): Andrew Garfield

© Getty Images
Elspeth Jenkins Redactrice

WIE IS ANDREW GARFIELD?

Garfield werd geboren in Los Angeles en groeide op in Surrey, op het Britse platteland. De acteerkriebels doken al vroeg op in zijn leven: op zijn negende begon hij al met acteerlessen. Na een job bij Starbucks en enkele kleine rollen in onder andere Doctor Who, The Other Boleyn Girl en Never Let Me Go kwam de doorbraak er aan de zijde van Jesse Eisenberg in The Social Network. Een nóg grotere doorbraak volgde in zijn rol als de nieuwe Spider-Man, een rol waaraan hij vriendin Emma Stone overhield, met wie hij vier jaar een relatie had. De acteur woont in Londen.

DE RISICO’S

De zoon van een Britse moeder en een Amerikaanse vader kreeg het beste van twee werelden mee: hij mixt L.A.-cool moeiteloos met Britse sartorial-stijl, en durft ver out of the box te denken wat zijn looks betreft. In het dagelijkse leven zien we hem vaak als New York-hipster, terwijl hij op de rode loper en in shoots durft te kiezen voor pakken in felle kleuren of pastels. Hij schommelt soms tussen slordig en afgeborsteld, een look waar je enkel mee wegkomt wanneer je een karakterkop of rocksterimago hebt. Maar dat laatste kun je jezelf natuurlijk ook gewoon aanmeten.

HET SUCCES

Tegen colorblocking in een kostuum zeggen we altijd ja. Zorg ervoor dat twee van de drie stuks dezelfde kleur maar een andere toon hebben, zo lijkt het alsof je weet waar je mee bezig bent. Andrews look is casual en cool, en ziet eruit alsof er geen stylist aan te pas is gekomen. Het opengeknoopte hemd met de lila zonnebril zorgt voor een jong elan. En als we heel vrijuit mogen spreken: wij hadden er nog een fijn gouden kettinkje bij gecombineerd… In dit geval geeft dat sowieso meer sexy dan macho.

Persona con Prada
Persona con Prada

Steel zijn stijl

1. Persona con Prada

Investeer in een designerzonnebril. Die zorgt ervoor dat elke outfit een upgrade krijgt.

? 299, Prada Eyewear.

Paul weet raad
Paul weet raad

2. Paul weet raad

Passeer voor een gekleurd pak of pastel blazer bij Paul Smith. De man heeft steevast de mooiste in zijn collecties.

? 645, Paul Smith.

Statementhorloge
Statementhorloge

3. Statementhorloge

En nu je toch op de sartorial-toer gaat: een tijdloos horloge mag niet ontbreken, zoals deze De Ville Prestige bijvoorbeeld.

? 3500, Omega.

Wat een topkleur
Wat een topkleur

4. Wat een topkleur

De ideale partner van je blazer.

? 149, Strellson.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content