5 stijlvolle coworking spaces om alleenwerken minder eenzaam te maken

© -

We werken almaar vaker van thuis uit. Om niet volledig krankzinnig te worden, moet zelfs de meest doorwinterde alleenwerken af en toe het huis verlaten. Op deze vijf plekken kan je terecht voor gezelschap en inspiratie.

Het aantal freelancers is in België – maar ook wereldwijd – de laatste jaren flink de hoogte in geschoten. Zelfs werkkrachten met een vast contract krijgen steeds vaker de vrijheid om hun werkdagen wat flexibeler in te delen.

Het is een vrijheid waarmee je moet kunnen omgaan. Niet iedereen is immers even productief in een pyjamabroek en/of wanneer de afwas van de dagen voordien pijnlijk zichtbaar op het aanrecht staat. Vijf coworking spaces waar je de nodige concentratie misschien wél vindt.

The Mug (Brussel)

The Mug in Brussel doet je nog het meest van al denken aan een gezellig ingerichte huiskamer. De coworking space is gevestigd in het Leopoldskwartier. In het gebouw zijn twee van de vier verdiepingen speciaal ingericht om samen te werken. Op de andere verdiepingen werden ruimtes ingericht als vergaderzalen of privékantoren.

Om één vaste dag per week in The Mug te komen werken betaal je 70 euro per maand. Onbeperkte toegang tot het gebouw kost je maandelijks 165 euro. Let wel: dat is enkel als je gebruik wil maken van de gemeenschappelijke ruimtes. Voor kantoren of vergaderzalen betaal je extra.

Adres: 6-8 rue Charles Martel, 1000 Brussel

Fosbury & Sons (Antwerpen)

Fosbury & Sons is een hippe coworking plek in Antwerpen die haar visie op werken anno 2017 voortdurend bijstelt. Enkele maanden geleden kwamen ze aandraven met een bedrijfswagen die door verschillende leden gedeeld kan worden. Kort daarna maakten ze bekend dat maatpakkenlabel Café Costume zich onder hun dak zou vestigen.

We zouden bijna vergeten dat je hier ook gewoon kan wérken. Hun goedkoopste pakket kost 35 euro en geeft je de mogelijkheid om in de gemeenschappelijke lobby te werken. Voor een persoonlijk atelier betaal je 385 euro per maand. Voor die – toegegeven, hoge – prijs krijg je wel een eigen werkplek die je 24 op 7 kan bereiken. ’s Middags kan je een gezonde lunch meepikken bij Coffeelabs in de centrale ruimte van het gebouw.

Adres: Mechelsesteenweg 271, 2018 Antwerpen

5 stijlvolle coworking spaces om alleenwerken minder eenzaam te maken
© Fosbury & Sons

LikeBird (Gent)

In Gent kan je voor een dag samenwerken terecht in LikeBird, een coworking space die zich vooral toespitst op freelancers en creatieve ondernemers. Het kantoor is gevestigd op de Eskimo site aan de rand van de stad.

De coworking space biedt verschillende formules aan – van een Light abonnement waarmee je vier dagen per maand in het kantoor terechtkan (100 euro) tot een voltijds abonnement dat je op alle werkdagen van een werkplek verzekert (295 euro). In elk abonnement zit wifi, gratis koffie en thee en eveneens een gratis parkeerplaats.

Adres: Wiedauwkaai 23, 9000 Gent

5 stijlvolle coworking spaces om alleenwerken minder eenzaam te maken
© –

Bar ‘d office (Leuven)

Op vijf minuten wandelen van het Leuvense treinstation bevindt zich de Bar d’Office coworking space. Bar d’Office heeft vestigingen in heel wat grote Vlaamse steden zoals Antwerpen, Mechelen en dus ook Leuven. Met één abonnement kan je bovendien terecht op al hun locaties.

Voor 30 euro per maand kan je de coworking space 20 uur per maand je werkplek noemen. Voor 150 euro krijg je een onbeperkte toegang tijdens de kantooruren van 9u tot 17u.

Adres: Diestsevest 76, 3000 Leuven

Factory Forty (Brussel)

Factory Forty is een coworking space met grote ramen zodat je voortdurend voldoende daglicht hebt om je concentratievermogen op peil te houden. Voor wie het best presteert in de aanwezigheid van een kantoorhuisdier: je hebt er ook zicht op een kippenhok. In het kantoor vind je alleenwerkers met een verschillende achtergrond: van copywriters tot architecten. Je werkt er in een vintage meubilair en tussen tropische planten.

Dat kan vanaf 70 euro voor vier dagen per maand of 280 euro per maand voor een abonnement waarmee je de deur zo vaak plat kan lopen als je zelf wilt. Voor een privékantoor betaal je dan weer 650 euro per maand.

Adres: rue des anciens étangs, 40, 1190 Brussel

5 stijlvolle coworking spaces om alleenwerken minder eenzaam te maken
© –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content