10 x kerstshoppen zonder Jingle-horror

_ © Flash Shop

Een hekel aan het kerstmarktgedruis? Drank, food, cadeautjes en een nieuwe feesttenue scoor je evengoed in de pop-ups in de straten errond. Wij verzamelden enkele feestelijke tijdelijke adresjes in Antwerpen.

Local, duurzaam, slim

Conceptstore Ramon grossiert in duurzame Belgische merken en internationale ontdekkingen. Nog tot 29 december organiseren ze een pop-up voor nog meer kleinschalige Belgische merken, elk duurzaam op hun manier. Ontdek er onder meer

modelabel Eva-Maria, de capsulecollectie van Marjan Storme, de zijden sjaals van printlabel Marylène Madou of de symbolische juwelen met stenen en parels van Nayestones.

Selected by Ramon, Leopoldstraat 19, dinsdag – zaterdag én op 16 en 23/12 (vanaf 13 u.), ramonantwerp.be

Wollig mág

De Belgische Stéphanie Caulier van knitwearlabel I Love Mr Mittens hangt deze maand haar cosy knits in een pop-up holiday shop met het beste van alle seizoenen tot en met deze winter. Zo maak je bij elke fashionista van de familie hart én leden warm.

10 x kerstshoppen zonder Jingle-horror
© Press

Kloosterstraat 60, woensdag tot zaterdag en zondag vanaf 12 u tot eind december, ilovemrmittens.com

One stop shop

Ook de vierde editie van Flash Shop biedt onderdak aan design- en lifestyle merken, geselecteerd door Lana Scatorchia van The Collector’s House. Van de stationary van Timi of Sweden, de quirky hemden en T-shirts van Johny be good, clover gin, lederwaren van Mieke Dierckx en Daphny Raes of juwelen en deco van Atelier Clash: lastminute pakjesshoppen werd u nog nooit zo makkelijk gemaakt…

10 x kerstshoppen zonder Jingle-horror
© Press

Kloosterstraat 23, woensdag – zondag. flashshop.be

Tegen de muur

Wanddecoratiemerk Ixxi strijkt neer bij conceptstore Your met een samenwerking met Antwerpse artiesten (oké, (en één Gentse): illustrator Eva Mouton, Joe Dynamite van Glorybound Tattoo, designer eltipo, fotograaf Wouter Struyf, street-artist Smok, visual artist Bo Lundberg, fotograaf Perry Dolmans en grafisch ontwerper Paul Fuentes. De wanddecoraties bestaan uit vierkante kaartjes om zelf te monteren met koppelstukjes.

10 x kerstshoppen zonder Jingle-horror
© IXXI

Your Antwerp, Kloosterstraat 90, dinsdag tot zondag. IXXI (vanaf 29,95 euro voor 6 kaarten) komt met de nodige bevestigingsmaterialen, het synthetische papier is kreukvast, vochtwerend en uv-bestendig, ixxiyourworld.com/antwerpen

3-in-1

Lekkers, een biertje en ineens cadeaus scoren? De binnenstraat van Stadsbrouwerij De Koninck kreeg verwarmde chalets in kerstsfeer met niet alleen bier, raclette bij Van Tricht, bokes van de Butcher’s Cave en chocoladefondue door Jitsk, je vindt er ook nog cadeaus én inspiratie voor het feestmenu. Oh ja: BBQ-resto ter plaatse Black Smoke heeft sinds kort een boek uit, BBQ, Booze & Attitude (39,99 euro), dat elke vleesminnende foodie enthousiast maakt.

10 x kerstshoppen zonder Jingle-horror
© Press

Shop: dinsdag tot zondag, Van Tricht, Jitsk & de Butcher’s Cave elke zaterdag in december, dekoninck.be

Geven, delen of houden?

Deze hou je misschien beter tot de late namiddag… Tot 1998 vond je de Reserva Ocho rum enkel in de privé-kelder van de familie Bacardí. Nu koop je de donkere degustatie-rum in de pop-up gift shop in een houten kistje met twee glazen en ijsbalvormen én een boekje met cocktailrecepten van acht Belgische bartenders. Het werd versierd door Kamagurka die zich daarvoor op de betreffende bars inspireerde. Er zit een geschenkbon bij om met twee een Ocho-cocktail te gaan drinken in een van de bars en na 13 uur krijg je ook toegang tot de speakeasy achter de winkelruimte.

10 x kerstshoppen zonder Jingle-horror
© Press

Bacardí Reserva Ocho gift shop (35 euro, 100 kistjes per design), Schrijnwerkersstraat 12, nog tot 31 december. (niet op 10, 11, 25 en 26 december), op 22/12 tussen 14 en 16 u. komt Kamagurka de gift boxes ook signeren.

Twinning is winning

Slow sjaal- en accessoire-label D’Autan richt zich met z’n Diamond Collectie voor het eerst ook op mannen met (hand brushed) sjaals, dassen, strikken en bretellen met diamantprint op basis van een levensecht schilderij. Inclusief de optie om te ’twinnen’ met de partner. Op zoek naar een uniek cadeau? De accessoires zoals sjaalringen of de sjaals uit de vrouwencollectie kunnen voorzien worden van een echte diamant.

10 x kerstshoppen zonder Jingle-horror
© Press

(35 tot 295 euro, excl. diamant), Groendalstraat 2, tot en met eind december, dinsdag tot zaterdag en op koopzondag, dautan.be

Christmas sweater: check!

Voor de ultieme Christmas sweater hoef je niet eens de deur uit. Het Antwerps familielabel Howlin’ van broers Jan en Patrick Olyslager ontwierp een winterse capsulecollectie voor online retailer Mr. Porter. De wintertrui van Schotse wol met winters patroon is verkrijgbaar in blauw en donkerrood.

Howlin’ x Mr. Porter (247,50 euro) vanaf december via mrporter.com.

Nog choco

Trendsetters shoppen nu al de Precollectie Spring 2019 van -what’s in a name – Antwrp. De ludieke T-shirts en sweaters – geïnspireerd door melk en/of chocolade – zijn misschien iets te casual voor aan de feestdis meer wel het ideale cadeau voor hipsterneef of -zoon…

10 x kerstshoppen zonder Jingle-horror
© Press

(34,95-59,95 euro), antwrp.be

Landjuweel

Belgisch ontwerpster Toos Franken verkent graag verschillende concepten binnen haar boetiek door samen te werken met verschillende creatieve talenten. Nu is het de beurt aan juwelenontwerpster Lore Langendries die in 2018 een prestigieuze Henry Van de Velde Award kreeg. Vanaf 13 december kan je de collectie ‘Hide, the Fragment’ gaan bewonderen.

Nationalestraat 25, toosfranken.com, lorelangendries.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content