X-FAB is 1 tot 1,3 miljard waard

© Youtube
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

X-FAB, de halfgeleiderfabrikant in handen van Roland Duchâtelet, Rudi De Winter en Françoise Chombar, trekt naar de beurs met een waardering van 1046 tot 1295 miljoen euro. De prospectus verschijnt officieel op 23 maart.

De prijs voor een aandeel X-FAB ligt voorlopig tussen 8 en 10,5 euro per aandeel. Via een kapitaalverhoging wil X-FAB zelf 250 miljoen ophalen op Euronext Parijs. Bovendien verkoopt het Maleisische overheidsfonds Sarawak Technology Holdings een deel van zijn participatie. Een kleinere aandeelhouder, TDK-Micronas, doet al zijn aandelen van de hand. Dat brengt de totale opbrengst van de beursintroductie op 440 tot 492 miljoen, overinschrijvingspakket inbegrepen.

Xtrion, waarachter Roland Duchâtelet, X-FAB-CEO Rudi De Winter en Melexis-CEO Françoise Chombar zitten, belooft zijn belang van nu 61,4 procent nog tot drie jaar na de beursintroductie aan te houden.

Enkel particulieren met een Frans domicilie kunnen rechtstreeks inschrijven op de aandelen. Andere belangstellenden moeten werken via tussenpersonen. De inschrijving loopt in principe van 23 maart tot 4 april. De uiteindelijke prijs wordt bekendgemaakt op 5 april. Een deel wordt geplaatst bij Franse en Amerikaanse institutionelen. Alle kopers verbinden zich ertoe hun aandelen minstens één jaar bij te houden, tenzij de coördinatoren van de uitgifte daar nog anders over beslissen.

X-FAB waarschuwt dat het geen dividend zal betalen over de boekjaren tot en met 2019, tenzij het daar door omstandigheden anders over beslist. Het opgehaalde kapitaal zal dienen voor investeringen en overnames.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content