Werknemers Brussel profiteren mee van recordjaar Audi

© Reuters

Zowel op vlak van leveringen, omzet als winst heeft Audi in 2011 recordcijfers geboekt. Ook dit jaar wil de Duitse autobouwer sneller groeien dan de markt.

De operationele winst van Audi steeg vorig jaar met 60 procent tot 5,35 miljard euro, zo meldt het bedrijf.

Het merk met de vier ringen verkocht in 2011 meer dan 1,3 miljoen wagens. De omzet steeg met bijna een kwart tot 44,1 miljard euro. De groei werd gestimuleerd door een toename met 37 procent van de leveringen in China.

“Nooit eerder hebben we in één jaar tijd zo’n grote toename in leveringen gehad. 2011 was het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van ons bedrijf,” zei Audi-topman Rupert Stadler op de persconferentie in Ingolstadt. “We willen deze weg verderzetten in 2012 en sneller groeien dan de automarkt in zijn geheel”, klonk het.

Experts verwachten dat de automarkt dit jaar met zo’n 4 procent zal groeien.

Brusselse werknemers profiteren meeDe recordcijfers van Audi weerspiegelen zich ook in de winstdeelname voor het personeel. De 44.800 Duitse werknemers krijgen een winstdeelname van gemiddeld 8.251 euro: de hoogste winstdeelname in de geschiedenis van het bedrijf. De premie komt overeen met ongeveer twee maanden loon.

Ook het personeel in de fabrieken in Hongarije en Brussel krijgt een premie. Volgens Audi komt het voor deze fabrieken eveneens overeen met twee maandlonen.

Om hoeveel precies het voor de zowat 2.500 werknemers in Brussel gaat, is volgens Gerhard Schneider, algemeen directeur van Audi Brussels, nog niet volledig duidelijk. “Er wordt nog over onderhandeld met de vakbonden.”

Ook voor tijdelijke werknemersOpvallend: de tijdelijke werknemers hebben ook recht op de premie. Ook zij maken deel uit van de grote Audi-familie, argumenteert men in Ingolstadt. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content