Welke hr-software is geschikt voor u?

Hr-software is er bij de vleet. Maar welk systeem is het efficiëntst? Is het bruikbaar in alle hr-domeinen of voor bepaalde toepassingen? Kunt u de verschillende hr-toepassingen integreren in één systeem? Met deze zeven tips zetten we u op weg.

Vertrek vanuit een duidelijk serviceconcept. Zorg ervoor dat u als hr-afdeling duidelijk weet welke dienstverlening u aan de interne klant wil bieden. Breng in kaart wat zijn verwachtingen zijn.

Verzeker voldoende betrokkenheid gedurende de implementatie. Alleen als alle sleutelfiguren, interne klanten en toekomstige gebruikers voldoende betrokken zijn bij de keuze (van functionele analyse tot implementatie), kan het systeem de behoeften van organisatie dekken.

Optimaliseer voordat u automatiseert. Door de hr-processen op gestructureerde wijze in kaart te brengen, komen optimalisatiemogelijkheden aan de oppervlakte. Verbeter eerst de huidige processen alvorens ze te automatiseren.

Bepaal de businesscase van de automatisering. Weeg voor elk hr-proces de kosten en baten van een automatisering af. Vaak is het niet nuttig om alles automatiseren.

Zorg voor een compleet lastenboek. De functionele analyse is de belangrijkste fase van een automatiseringstraject. Beschrijf in voldoende detail wat de functionele vereisten van het hr-systeem zijn.

Besteed voldoende aandacht aan architecturale afstemming. Bespreek met de interne ICT-afdeling of het hr-systeem vlot ingepast kan worden in de aanwezige computerarchitectuur.

Bereken de total cost of ownership. Let bij het berekenen van de kosten van een hr-systeem niet alleen op de prijs van het systeem, maar ook op de prijs van implementatie, extra licenties, aanpassingen en consultancy.

Bron : Möbius – Kluwer Opleidingen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content