‘Weer meer buitenlandse investeringen in België’

© thinkstock

Het aantal buitenlandse investeringen zat vorig jaar op het niveau van voor de crisis. Maar het aantal gecreëerde banen blijft lager: 6000.

Dat schrijft De Morgen.

Met 216 buitenlandse investeringen was 2014 een goed jaar.

“Het valt op dat België het steeds meer moet hebben van logistieke activiteiten, waarvoor de sterke geografische ligging en (haven-)infrastructuur een belangrijke rol spelen”, stelt Roel Spee, global leader van IBM-Plant Location International (PLI), dat het jaarlijkse Global Location Trends-rapport produceert.

Volgens het rapport nam het aantal nieuwe banen in België ten gevolge van aangekondigde buitenlandse investeringen toe met 30 procent. Ook het aantal investeringsprojecten in België steeg, met 11 procent ten opzichte van 2013. Deze nieuwe investeringen zouden circa 6.000 nieuwe banen moeten creëren.

Het aantal projecten komt daarmee opnieuw op een niveau dat vergelijkbaar is met de jaren voor de crisis. De jobcreatie door buitenlandse investeringen blijft echter nog steeds onder het niveau van voor de crisis. Toen ging het om circa 8.000 tot 10.000 nieuwe banen per jaar.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content