‘We zullen nog veel meer welvaart kennen dan vandaag’

© reuters

Dat is de overtuiging van Philip Auerswald, de key note speaker op het Internationaal Marketing Congres STIMAC2012. Véronique Goossens haalde hem voor de camera in Z-Talk Goossens.

Dat is de overtuiging van Philip Auerswald, de key note speaker op het Internationaal Marketing Congres STIMAC2012, dat vandaag gehouden wordt in Gent. Véronique Goossens haalde hem reeds voor de camera in het magazine Z-Talk Goossens.

De overtuiging leeft bij velen dat onze kinderen het minder goed zullen hebben dan onze generatie vandaag. Klimaatverandering, overbevolking, overheden die tot over hun oren in de schulden zitten, het onhoudbare kapitalistische model van hoge economische groei, nieuwe vormen van terrorisme… Er zijn vele redenen om pessimistisch te zijn over de toekomst. Bovendien kantelt de economische en politieke macht naar een ander deel van de wereld. Is de gouden tijd voor het Westen voorbij?

Philip Auerwald, professor aan de George Mason Universiteit in de Verenigde Staten, meent dat dit doemdenken nergens voor nodig is. Auerswald, een adviseur van Clinton, specialiseert zich al meer dan 20 jaar in innovatie en ondernemerschap en reist hiervoor de hele wereld af. Door de technologische evolutie van de afgelopen vier eeuwen, en de uitdagingen die op ons afkomen, zijn er ongekende mogelijkheden. The best is yet to come, zo predikt hij.

En entrepreneurs zullen daarvoor zorgen, is zijn pleidooi. Niet de ondernemers die streven naar zo veel mogelijk winst (want dat model is voorbij), wel de entrepreneurs die zoeken naar betekenisvolle producten voor de maatschappij.

In Z-Talk Goossens vertelt Auerswald in welke omstandigheden deze ondernemers het best zullen gedijen. (V.G.)

Bekijk Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z of via deze link

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content