Wat bent u eigenlijk waard?

Wellicht volgt u de arbeidsmarkt al een tijdje niet meer. Maar wat als u een aanbod krijgt van een andere businessunit of als u uw baan kwijtraakt? Hebt u enig idee van uw marktwaarde? Er zijn makkelijke manieren om daar achter te komen.

Ga eens praten. Als u uitgenodigd wordt op een sollicitatiegesprek, ga dan gerust eens langs, ook al bent u niet op zoek naar een nieuwe baan. Sollicitaties leggen namelijk uw sterke en zwakke punten bloot.

Evolueer mee. Werd er onlangs een nieuwe technologie gelanceerd in uw expertiseveld of wordt uw sector geconfronteerd met consolidaties? Ga op zoek naar meer informatie en blijf op de hoogte. Op het internet vindt u vaak al heel wat informatie waarmee u up-to-date blijft.

Wees u bewust van uw houdbaarheidsdatum. Zit u in een sector die sterk aan het veranderen is of waarin u zichzelf niet verder ziet evolueren, stel u dan de vraag of een omscholing aan de orde is.

Geef aandacht aan uw competenties. In een globale economie als de onze zijn flexibiliteit, talenkennis enzovoort van groot belang om het verschil te maken.

Draag zorg voor uw personal branding. LinkedIn- en Facebook-accounts zorgen ervoor dat u uw netwerk up-to-date kunt houden.

Houd uw cv bij. Maak een update telkens wanneer u een cursus volgt of extra verantwoordelijkheden krijgt. Zo vergeet u niets en hebt u een recent cv op het moment dat u het nodig hebt.

Bron: Monster

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content