VRT tevreden over resultaten in 2009

© belga

Ondanks het turbulente jaar mag de VRT voor 2009 een goed resultaat voorleggen. Dat verklaarde gedelegeerd bestuurder ad interim Piet Van Roe dinsdag bij de voorstelling van het jaarrapport voor 2009.

De performantiemaatstaven die de Vlaamse overheid de openbare omroep oplegt, werden bereikt en op financieel vlak sloot de openbare omroep het jaar veel beter af dan verwacht.

2009 was het jaar waarin Dirk Wauters vroegtijdig opstapte als hoofd van de VRT, maar ook dat waarin de openbare omroep haar inkomsten zag terugvallen als gevolg van de economische crisis.

Toch bewijst het jaarverslag volgens topman Van Roe dat de VRT het er in 2009 goed vanaf heeft gebracht: het publiek bleef de omroep trouw, de performantiedoelstellingen werden behaald, de kwaliteit bleef en de VRT deed het financieel beter dan vooropgesteld.

Het budget voor 2009 was opgesteld met een tekort van 15,3 miljoen euro, maar werd afgesloten met een tekort van 678.728 euro, wat 14,6 miljoen euro gunstiger is dan gebudgetteerd werd.

Volgens het saneringsplan dat bij de start van de beheersovereenkomst in 2007 werd opgesteld, moest de VRT dit jaar aan een besparing van 18,1 miljoen euro komen en een besparing van 35 miljoen euro in 2011.

De VRT is er intussen in geslaagd al in 2009 voor 35,6 miljoen euro recurrente kosten te schrappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content