VOO hernieuwt mobiel contract met Telenet

Jos Donvil, John Porter en Stéphane Moreau, de CEO's van VOO, Telenet en Nethys. © .
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

VOO gaat nog eens vijf jaar mobiele diensten afnemen van Telenet. Het contract met Telenet zou in december 2018 aflopen. Tot nu kocht VOO via Telenet zijn mobiele diensten in bij Orange Belgium.

Alvast tot december 2023 zal de kabelmaatschappij VOO haar mobiele diensten inkopen bij Telenet. VOO wordt een full mvno op het netwerk van Telenet. Daarmee heeft het hetzelfde statuut als Unleashed, de uitbater van Mobile Vikings en JIM Mobile, die nu in handen is van De Persgroep.

Als full mvno kan VOO zijn diensten onafhankelijker vormgeven en tariferen dan onder het vorige contract. Een mvno is een mobiele operator zonder eigen fysiek netwerk. Een full mvno gebruikt alleen de antennes en de basisstations van een mobiele operator, maar handelt in principe alles verder zelf af.

De abonnees van VOOmobile worden in de loop van dit jaar overgezet naar het netwerk van Base, melden Telenet en de Waalse intercommunale Nethys, die samen met het Brusselse Brutélé het merk VOO uitbaat. De deal geldt ook voor Brutélé, bevestigt Marie-Pierre Dinsart, de woordvoerster van VOO.

John Donvil, de CEO van VOO, was in een vorig leven CEO van Base, tot dat door Telenet werd overgenomen. Hij zegt dat de grote investeringen van Telenet een van de motieven waren om voor Base te kiezen. De waarde van het contract is niet meegedeeld.

Volgens ING heeft Orange Belgium het verlies van de VOOmobile klanten al in zijn vooruitzichten verwerkt.

“Logisch. Ons contract was met Telenet. Nethys werkte via Telenet”, bevestigt een woordvoerder van Orange Belgium. De negatieve impact op de beurskoers zou dus nihil moeten zijn, al deelde het aandeel vandaag in de klappen op de beurs.

VOO heeft naar verluidt slechts 150.000 tot 200.000 gebruikers. Dat is 1,2 tot 1,6 procent van de Belgische markt, op basis van cijfers van het BIPT. Orange geeft wel toe dat het geprobeerd heeft het contract met Nethys zelf binnen te halen. Tevergeefs dus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content