Volvo Group schrapt 2.000 administratieve banen

© reuters

De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo, met een vestiging in Gent, gaat 2.000 administratieve banen schrappen. Dat komt doordat investeringen in nieuwe voertuigen en een stijgende Zweedse kroon voor een verrassende daling van de operationele kwartaalwinst hebben gezorgd. Dat meldt Volvo Group in een persbericht.

De vrachtwagenbouwer zag de winst (voor interest en belasting) in het derde kwartaal met 18 procent afnemen tot 2,4 miljard kronen. Analisten gepolst door Bloomberg hadden gerekend op een winst van 3,15 miljard kronen. De omzet viel met 4,9 procent terug tot 64,9 miljard kronen.

Het banenverlies maakt deel uit van een eerder aangekondigde besparingsstrategie. “We nemen momenteel beslissingen en actie tegen een hoog tempo om de competitiviteit en winstgevendheid van de groep te verbeteren”, aldus CEO Olof Persson vrijdag. Het banenverlies zou minder dan 2 procent van het totale personeelsbestand van de groep vertegenwoordigen.

De woordvoerster van Volvo Trucks in Gent wil geen commentaar kwijt over de ontslagronde, maar benadrukt wel dat het banenverlies er komt op “het niveau van de groep”, die eind 2012 wereldwijd 98.700 werknemers telde. “Trucks is slechts een onderdeel van de groep, die verder onder meer ook bouwmachines en bussen maakt”, aldus de woordvoerster. Volvo Trucks stelt in Gent circa 2.500 tewerk.

Volvo Trucks maakt deel uit van de Zweedse Volvo Group, maar staat los van de Volvo Car Corporation. De productie van de Volvo-personenwagens kwam in 1999 in handen van Ford. De Amerikaanse autobouwer verkocht Volvo Cars in 2010 aan de Chinese sectorgenoot Geely. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content