Volvo Gent wellicht donderdag opnieuw op volle kracht

© Belga

Het management van Volvo Gent bestudeert dinsdagnamiddag of de autofabriek vanaf donderdag weer op volle kracht kan draaien. Dat zegt woordvoerder Mark De Mey, als reactie op het einde van de staking bij de Franse toeleverancier Faurecia.

Vakbonden en arbeiders van toeleverancier Faurecia in het Noord-Franse Auchel beslisten dinsdagmiddag, na negen dagen staken, om het werk te hervatten. Volgens de krant ‘La Voix Du Nord’ omdat de directie toezegde om de site tot 2015 open te houden en 500.000 euro te investeren.

Omdat er de voorbije dagen een tekort was aan interieurcomponenten en dashboards voor de productie van drie Volvo-modellen, werd beslist om de fabriek vanaf dinsdag op halve kracht te laten draaien.

“We zullen alles in gereedheid brengen om opnieuw op volle kracht te gaan draaien, maar het is een complex verhaal”, aldus Mark De Mey van Volvo.” We hopen dat de eerste shift donderdag normaal verloopt.”

Sommige machines bij Faurecia moeten immers voorverwarmd worden vooraleer ze kunnen produceren. “We weten niet hoeveel onderdelen in ontwikkeling zijn, hoe groot de stock is in Frankrijk en hoe snel die onderdelen in Gent kunnen geraken”, geeft Volvo aan.

De autoconstructeur onderzoekt of er de komende dagen extra uren gepresteerd moeten worden door het personeel om de achterstand in te halen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content