Voltallige raad van bestuur van Bekaert blijft op post

© belga

Op de algemene vergadering van mei blijft de raad van bestuur van Bekaert integraal behouden. De zware herstructurering van de Belgische activiteiten heeft dus geen enkele impact op het bestuur.

Bekaert telt 14 bestuurders, 8 mandaten liepen af, waaronder dat van Bert De Graeve, baron Leon Bekaert en baron Paul Buysse. De herbenoeming gebeurt niet zonder slag of stoot, want sommige bestuurders hebben de pensioenleeftijd bereikt, onder meer voorzitter Buysse die volgende maand 67 wordt. Daarom wordt de pensioenleeftijd van bestuurders opgetrokken van 67 naar 69 jaar.

“In de praktijk blijft de raad van bestuur er ook in de komende jaren precies uitzien als nu”, zegt Katelijn Bohez namens Bekaert.
Bekaert maakte vandaag ook zijn jaarcijfers over 2011 bekend. Alle cijfers toonden soliede groei, met uitzondering van China, het land waar het bedrijf de voorbije jaren het sterkst investeerde. Bekaert schrijft de tegenvallenden resultaten in China toe aan agressieve concurrentie in de markt van de fotovoltaïsche zonne-energie.

De gezamenlijke omzet – inclusief de joint ventures in Brazilië en Chili – steeg met bijna 3% tot 4,6 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) kalfde af van 534 miljoen euro in 2010 naar 268 miljoen euro in 2011. (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content