Vakbonden Logistics Ternat blokkeren leveringen Carrefour

© Belga

De vakbonden bij Logistics Ternat blokkeren sinds maandagmorgen voor 48 uur de leveringen aan elf hypermarkten van Carrefour in ons land. Daarmee worden de acties verscherpt die begin vorige week zijn gestart tegen een mogelijke sluiting van het distributiecentrum.

Zoals aangekondigd wordt het aantal hypermarkten waaraan tijdelijk niet geleverd wordt, maandag opgevoerd van vijf naar elf.

“Aanleiding is de bewering van Carrefour afgelopen zaterdag in De Standaard dat de hinder door onze acties nogal meevalt. Dat ervaren wij als een uitdaging en provocatie. In deze krant werd eveneens beweerd dat Carrefour het contract voor de uitbating van de distributiecentra niet zou verlengen met Kuehne+Nagel (eigenaar van Logistics Ternat, nvdr). Een derde element dat ons geïrriteerd heeft, is dat er vrijdagnacht naar een bepaalde winkel toch goederen vertrokken zijn, alhoewel wij hadden afgesproken dat dat niet zou gebeuren”, aldus vakbondsman Jozef Borremans (LBC).

270 jobs bedreigd

De vakbonden vrezen dat Carrefour niet wil verder gaan met Ternat, onder meer wegens de verouderde infrastructuur. Bij Logistiscs Ternat werken 270 mensen. Hun job is in dat geval bedreigd, want Carrefour is de enige klant van dit distributiecentrum.

Op 24 februari zou Carrefour duidelijkheid scheppen over de verlenging van het contract dat in juni afloopt. Die dag heeft de warenhuisketen een bijzondere ondernemingsraad bijeengeroepen zowel in Ternat als in de andere distributiecentra van Kuehne+Nagel in Kontich en Nijvel. Zowel Kuehne+Nagel als de lokale directie van Logistics Ternat ontkenden overigens maandagmorgen aan de vakbonden het verhaal dat Carrefour de samenwerking zou stopzetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content