Vakbond dreigt met staking bij Delhaize

© belga

Bij retailer Delhaize heerst onrust over de nieuwe arbeidsorganisatie. Er werd een stakingsaanzegging ingediend.

De christelijke bediendebond CNE heeft een stakingsaanzegging ingediend bij supermarktketen Delhaize. Dat meldt De Morgen dinsdag.

Aanleiding van de aanzegging is ontevredenheid bij het personeel over een nieuwe arbeidsorganisatie. Zo wil de directie in zes winkels een nieuwe methode van werken invoeren, waarbij veel flexibiliteit is vereist. Dat leidt tot onrust, klinkt het bij de vakbond.

“We hebben een reeks vragen gesteld, maar voorlopig geen antwoord daarop gekregen. Het personeel eist evenwel uitleg”, aldus CNE-secretaris Delphine Latawiec.

Nog volgens de vakbondssecretaris is morgen/woensdag 10 oktober een verzoeningsvergadering gepland, die plaatsvindt om 15.00 uur.

Hoewel de stakingsaanzegging werd ingediend door de Franstalige bediendebond CNE, bestaat er ook wrevel bij de Nederlandstalige bonden. “We zijn nu al maanden aan het praten over de nieuwe organisatie. We moeten ooit een keertje landen”, aldus Koen De Punder van de christelijke bediendebond LBC-NVK in een reactie aan De Morgen.

Een woordvoerder van Delhaize bevestigt het verzoeningsoverleg binnen het paritair comité voor de sector. “Bedoeling is discussiepunten te bespreken die leven bij het personeel”, aldus de woordvoerder.

Partner Content