Unizo ‘matig tevreden’ met loonlastenverlaging kmo’s

Karel Van Eetvelt © belga

Ondernemersorganisatie Unizo toont zich matig tevreden met het bereikte begrotingsakkoord van de federale regering.

Ondernemersorganisatie Unizo toont zich matig tevreden met het bereikte begrotingsakkoord van de federale regering.

“De regering is erin geslaagd om de begroting op koers te houden. Vanuit economisch perspectief is dat uitermate belangrijk”, zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt in een persbericht.

Volgens Unizo is het ook een goede zaak dat de regering ‘een belangrijk aandeel van het budget niet in belastingen, maar in besparingen vond’.

Voorts noemt de ondernemersorganisatie de aangekondigde lastenverlaging voor kmo’s die personeel in dienst hebben ‘een weliswaar zeer beperkte, maar eerste stap’. Volgens Unizo zijn er op korte termijn niettemin drastische loonlastenverlagingen nodig ‘om de concurrentiekracht van de kmo’s op peil te houden en de werkgelegenheid veilig te stellen’.

In tegenstelling tot vorige federale begrotingsakkoorden komt er
deze keer geen algemene lastenverhoging voor kmo’s. Een cruciaal punt, oordeelt Unizo, ‘want nog nieuwe lasten zouden de keel van onze kmo’s nog verder dichtknijpen in een periode waar het ondernemersvertrouwen al zo laag is’.

De ondernemersorganisatie betreurt wel dat de regering bij elke begroting en begrotingscontrole nieuwe belastingen en lastenverhogingen invoert. “Onaanvaardbaar in een land waar de belastingdruk al loodzwaar is”, luidt het. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content