Transics gaat voor Punch Telematix

Het Ieperse telematicabedrijf Transics heeft een schriftelijk, niet-bindend voorstel overgemaakt aan Punch Telematix en Punch International voor een integratie van Transics en Punch Telematix. Transics biedt 2,78 euro per aandeel Punch Telematix, zo heeft het bedrijf maandag voorbeurs bekendgemaakt.

Transics benadrukt dat het voorstel niet-bindend is en onderworpen aan de goedkeuring door het management van Punch Telematix, aan een positieve uitkomst van een due diligence (boekenonderzoek) op Punch Telematix, aan de steun van de bestuursraad en meerderheidsaandeelhouder van Punch Telematix, en aan “het bereiken van bevredigende, finaal bindende afspraken met alle betrokken partijen”.

Als aan die voorwaarden wordt voldaan zou Transics bereid zijn tot een vrijwillig openbaar ruilbod, waarbij 4 bestaande Punch Telematix aandelen recht geven op 1 nieuw uit te geven Transics aandeel vermeerderd met 4,25 euro in speciën.

Op grond van de koers van het Transics aandeel op 10 maart komt dat neer op een waardering van het Punch Telematix aandeel aan 2,78 euro per aandeel. Het ruilbod zal slechts uitgebracht worden op voorwaarde dat minstens 90 procent van de aandelen van Punch Telematix in het vrijwillig ruilbod ingebracht worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content