ThromboGenics leidt nominaties voor topawards biotechsector

Het Leuvense biotechbedrijf ThromboGenics en zijn Belgisch-Nederlandse sectorgenoot Galapagos zijn genomineerd voor de Scrip Award voor internationaal biotechnologiebedrijf van het jaar.

Het Leuvense biotechbedrijf ThromboGenics en zijn Belgisch-Nederlandse sectorgenoot Galapagos zijn genomineerd voor de Scrip Award voor internationaal biotechnologiebedrijf van het jaar. Patrik De Haes, de CEO van ThromboGenics, staat op de lijst van genomineerden voor ‘executive of the year’.

ThromboGenics komt tevens in aanmerking voor de prijs van beste licentieakkoord. Die nominatie dankt het aan de deal met Novartis-dochter Alcon. Die zal het oogmedicijn ocriplasmine onder de naam Jetrea commercialiseren buiten de VS.

In dezelfde categorie is ook Galapagos genomineerd met zijn licentiedeal met Abbott voor de ontwikkeling en commercialisering voor een medicijn tegen reumatoïde artritis. Dat product leverde Galapagos ook een nominatie in de categorie klinische vooruitgang van het jaar op.

De Scrip Awards gelden als de meest prestigieuze onderscheidingen in de biotech- en farmasector. De trofeeën worden op 28 november in Londen toegekend door een jury van topexperts uit de sector. (BE.L.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content